|

Şükrettikçe başarmayı Peygamberimizden (s.a.v) öğrendik

Beşiktaş F.Bahçe'nin Müslüman golcüleri Demba Ba ve Sow, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aylık dergisinde Hazreti Muhammed sevgisini anlattı. "Hazreti Peygamber sizin için ne ifade ediyor, hayatınızdaki önemi nedir?" sorusunu cevaplayan iki golcü, güzel ahlakı, sabırlı davranmayı, merhametli olmayı, herkese eşit davranmayı, nimetlerin şükrünü, şefkati Hazreti Muhammed’den (s.a.v.) öğrendiklerini belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 16/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:29 - 15/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Beşiktaş'ın Senegalli Müslüman golcüsü Demba Ba da aynı soruya şu cevabı verdi: “Hayatımızda, düşüncelerimizde onun üzerine yaptıklarımız Allah ve Hazreti Muhammed'in rızasını kazanmak içindir. Nimetlere ve başarıya şükretmeyi ve şükrettikçe başarmayı Hazreti Muhammed'den öğrendim. Hazreti Peygamberin en etkilendiğim yönleri şunlardır, herkese hoşgörülü davranıp kimseyi incitmemesi, herkesi doğruya çağırması, kadınlara ve çocuklara şefkatle yaklaşması, kendisine gelen herkese yardım etmesi."



Diyanet İşler Başkanlığı, aylık dergisinin Nisan sayısını "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası'na ayırdı; derginin konukları arasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Senegalli Müslüman golcüleri Moussa Sow ve Demba Ba vardı. Sergiledikleri futbolun yanı sıra inançlı kişilikleriyle de gönülleri fetheden iki yıldız, hayatlarına ışık tutan, içlerini imanla dolduran, kalplerindeki Hazreti Muhammed (s.a.v.) sevgisini anlatırken. elde ettikleri başarıların, Allah'ın (c.c) verdiği nimetlerin şükrünü, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'den (s.a.v.) öğrendiklerini belirtti.



Demba Ba: “Hayatımızda, düşüncelerimizde onun üzerine yaptıklarımız Allah ve Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) rızasını kazanmak içindir.”



Sow: “Hayattan keyif almanın yolunu, güzel ahlakı Hazreti Muhammed'den (s.a.v.) öğrendim. Çocuklarıma ve aileme de O'nun hayatını öğretiyorum.”


SOW: SABIRLI VE MERHAMETLİ BİR PEYGAMBER


Kendisine, "Hazreti Peygamber sizin için ne ifade ediyor, hayatınızdaki önemi nedir?" soruları yöneltilen iki futbolcudan Fenerbahçeli Senegalli oyuncu Moussa Sow, “Hazreti Muhammed (s.a.v.) inanç ve yaşam biçimimizde devrim yapan şahsiyettir" ifadesini kullandı. Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) hayattan keyif almanın yolunu ve güzel ahlakı öğrettiğini belirten Sow, O'nu çok sevdiğini vurguladı. Sow, çocuklarına ve ailesine Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) hayatını öğrettiğini vurgulayarak, "Hazreti Peygamberin beni en çok etkileyen yönleri şunlardır; sabırlı olması, kendisine eziyet edenlere beddua etmemesi, lanet okumaması, merhametli olması, güler yüzlü olması, her insana eşit davranması" ifadelerini kullandı.




#Hazreti Peygamber
#Demba Ba
#mousa Sow
9 yıl önce