|

Nihat Özdemir: Süper Lig A.Ş'nin kurulması konusunda mutabık kaldık

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Başkan Özdemir, kulüplerin istediği Süper Lig A.Ş'nin kurulmasını desteklediklerini söyledi.

Haber Merkezi
12:12 - 28/07/2021 Wednesday
Güncelleme: 12:22 - 28/07/2021 Wednesday
Yeni Şafak
TFF Başkanı Nihat Özdemir
TFF Başkanı Nihat Özdemir

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, kulüp başkanları ve genel kurul delegelerinin katılımıyla yapılan genel kurulda divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığına Mehmet Büyükekşi seçildi.

Olağan genel kurulda açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluş konusunda Süper Lig ekiplerini desteklediklerini söyledi. Özdemir'in açıklamaları şu şekilde:

"Yabancı kuralını geçtiğimiz yıl uygulayacaktık"
  • "Böylesine zor bir dönemde, futbolumuza hizmet eden herkese saygılarımı sunuyorum. Federasyonumuz adına emekleri için teşekkürü bir borç biliyorum. Yeni yabancı sayısı kararını geçen sezon uygulayacaktık, sizlerden gelen talep nedeniyle bunu erteledik. 2021-2022 sezonundan itibaren bu kararı uygulayacağımızı sizlere bildirdik. Amacımız tüm kulüplerin planlamalarını buna göre yapmasıydı."
"Statlara seyirci olacak"
  • "İlk olarak stat kapasitelerinin %50'si, locaların %100'ü olmak üzere artık taraftarlarımız statlarda maç izleyebilecekler."
"Gereken dersleri aldık"
  • "A Milli Takımımız, yoğun bir dönem geçirdi. Elemelerde Hollanda ve Norveç'i yendiğimiz ve zirve yaptığımız dönem, EURO 2020'de bizi üzen sonuçlarla tamamlandı. Gereken dersleri aldık, rotamızı 2022 Dünya Kupası finallerine çevirdik."
"Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da"
  • "Cumhuriyetimizin ve TFF'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında İstanbul, Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapacaktır."
"Türk hakemlerine güveniyoruz"
  • "Türk hakemliğine güveniyoruz, istikrardan yana kararlar aldık. Şampiyonlar Ligi'nde aynı sezonda 3 ayrı hakemimiz maç yönetti. Cüneyt Çakır hocamız, EURO 2020'de görev alıp finaller tarihinde en fazla maç yöneten hakem oldu."
TFF 1. Lig'e VAR geliyor
  • "2022-2023 sezonu ile birlikte TFF 1. Lig'de de VAR uygulamasını kullanmayı hedefliyoruz."
"Statlar için yaptırım uygulayacağız"
  • "Geçtiğimiz sezon statların çimleri çok konuşuldu. Bu konuda kararlar aldık, yaptırımlar uygulayacağız. Sizlerin de desteğiyle bu sorunları çözeceğiz. Uluslararası rekabette de daha güçlü olmamız gerekiyor."
"Süper Lig A.Ş'yi destekliyoruz"
  • "Kulüpler Birliği'nin uzun zamandır gündeminde olan Süper Lig A.Ş'nin kurulması konusunda mutabık kaldık. TFF'nin kanunen sahip olduğu yayın haklarının, kurulacak Süper Lig A.Ş'ye devredilmesini TFF olarak destekliyoruz."

#TFF
#Nihat Özdemir
3 years ago