|

Süper Lig'de tarihi karar verildi: Küme düşme kaldırıldı, lig 21 takımla oynanacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TFF yönetimi arasında yapılan görüşme sonrasında Süper Lig'de 'küme düşmeme' meselesi karara bağlandı. Buna göre ligin son 3 sırasındaki takım ligde tutulacak ve alt ligden gelen 3 takımla birlikte Süper Lig 21 takımla oynanacak.

16:50 - 29/07/2020 الأربعاء
Güncelleme: 18:55 - 29/07/2020 الأربعاء
Yeni Şafak
Kayserispor, Süper Lig'den düşen takımlardan bir tanesiydi.
Kayserispor, Süper Lig'den düşen takımlardan bir tanesiydi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TFF yönetimi arasında yapılan görüşme sonrasında 'küme düşmeme' meselesi karara bağlandı.

Buna göre Süper Lig'de 2019-2020 sezonunda küme düşme olmayacak ve ligi son 3 sırada bitiren takımlar alt lige gönderilmeyecek. Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor Süper Lig'de yoluna devam ederken alt ligden gelecek 3 takım da lige dahil olacak ve Süper Lig 21 takımla oynanacak.

Alt ligden gelecek takımlar kimler?
  • -Hatayspor
  • -BB Erzurumspor
  • -Fatih Karagümrük-Adana Demirspor (Maçının galibi)
Yabancı sınırı ne olacak?
  • TFF'nin açıkladığı yeni yabancı kuralı da alınan kararla 1 yıl ertelendi.
TFF'nin açıkladığı kararlar şöyle;

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından ne söyledi;
  • "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan bu süreç tüm gelişmiş ülkelere model olacak nitelikte ve pek çok alanda liderliğini ispat etmekte. Bu sürecin etkilediği en önemli konulardan biri spor. Gerek ulusal, gerek uluslararası anlamda şampiyonaların iptal edilmesi durumlarıyla karşı karşıya kaldık. Bu süreçte liglerin ertelenmesi söz konusu oldu. Hamdolsun ki tüm paydaşlarımızın iş birliği sayesinde hemen hemen bitirme noktasına geldik. Bunun sonucunda fedakarlık ortaya koyan federasyonumuzu ve yönetimi gönülden kutluyorum. Bu süreçlerin özellikle sporda ve her alanda olan iddiasını sporda da her gün bir adım gitme felsefesinde. Cumhurbaşkanımızın spora verdiği önem ve değer gören anlayışıyla 18 yılda gelen mesafe herkesin takdirle izlediği, altyapısıyla ve sporcu profiliyle geldiği nokta çok önemli. Biz bu salgın sürecinin başından itibaren bu süreci spor camiası olarak fırsata dönüştürme ihtiyacımız olduğunu ortaya koyduk. Bugün TFF’nin ev sahipliğinde verimli ve bereketli geçen bu toplantıda alınan kararlarda, bu sürecin sadece Süper Lig’i değil amatöre kadar, bugünlerini değil yarınlarını kurtarmaya ve geliştirmeye yönelik önemli bir takım kararları da federasyonumuz almış oldu. Dün Kulüpler Birliği Vakfı bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda beni duygulandıran ve mutlu kılan tablo söz konusuydu. Kulüplerimizin gösterdiği dayanışma ruhu, birlik beraberliğin ne kadar güçlü olduğunu göstermiş oldu. Pandemi sürecindeki durumun ve sporumuzdaki üretim çok önemli. Ben sporun tüm paydaşlarına ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu vesileyle halkımızın bayramlarını tebrik ediyorum”



#Süper Lig
#Ankaragücü
#Yeni Malatyaspor
#Kayserispor
٪d سنوات قبل