|

Süper Lig'in kaderini değiştiren olay: "Lauro'yu değil Muslera'yı istiyoruz"

Süper Lig'de yakın tarihte birçok kulüp transfer etmek istediği futbolcular için yoğun çaba sarf etti. Özellikle Galatasaray, Mondragon sonrasında kale mevkisi için ciddi arayışlarda bulundu ancak bu denemelerinde hep yanıldı. 2011-2012 sezonu başında Fatih Terim'in takımın başına getirilmesiyle iyi bir kaleci almak isteyen sarı kırmızılı yönetimin o dönem aldığı karar lig tarihinin belki de kaderini etkiledi.

10:39 - 7/04/2020 Salı
Güncelleme: 22:51 - 7/04/2020 Salı
Yeni Şafak
Taffarel, transfer için kaleci Lauro ile görüşmüş ve anlaşmıştı.
Taffarel, transfer için kaleci Lauro ile görüşmüş ve anlaşmıştı.

Galatasaray'da yakın tarihte Taffarel ve Mondragon'dan sonra ciddi bir kaleci sıkıntısı yaşandı. Yerleri bir türlü dolmayan efsane isimlerden sonra sarı kırmızılılar Leo Franco, Aykut Erçetin, Orkun Uşak, Zapata gibi isimlerle adeta büyük bir sınavdan geçti. Bu dönem zarfında Morgan De Sanctis'i diğerlerine göre ayrı değerlendirebiliriz. İtalyan kaleci ilk sezonunda beğenilse de bonservisi alınamamıştı.

Sarı kırmızılılar 2011-2012 sezonuna başlarken tartışmaya kapalı bir kaleci almak için kolları sıvadı. İlk hedef Uruguay Milli Takımı'nın file bekçisi Fernando Muslera'ydı. Lazio'da oynayan kalecinin transferi bir türlü gerçekleşmemişti. Bunun üzerine kaleci antrenörü Taffarel, Brezilya'ya giderek Internacional kalecisi Lauro ile el sıkışmıştı. Hatta Abdurrahim Albayrak, transferi canlı yayında açıklamıştı.


Herkesin Muslera'ya kilitlendiği bir anda Lauro transferinin gerçekleşecek olması endişe havası oluşturdu. Galatasaray camiasında tepkilere neden olan bu gelişme sonrasında Muslera için yeniden girişimler başladı. Eşyalarını toplayıp İstanbul'a gelmek için gün sayan Lauro ise Brezilya'da kalmıştı.

Galatasaray, transfer sorununu Lorik Cana'yı Lazio'ya bedelsiz vererek çözmüş oyuncunun bonservis haklarının büyük bölümünü elinde bulunduran

Montevideo Wanderers'a da 6 milyon 750 bin euro ödemişti.

Fernando Muslera'nın Türkiye kariyerinde kazandığı başarılar;
  • 5 Süper Lig şampiyonluğu

  • 4 Türkiye Kupası

  • 5 Süper Kupa

#Süper Lig
#Lauro
#Muslera
#Galatasaray
4 yıl önce