|

Tarih yazdık

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, erkek ve bayanlarda takım halinde 4. olduklarını hatırlatarak, "Bu bizim için bir ilkti. 4. olduk ama tüm takımlar 'Şampiyonanın en iyi takımı Türkiye' diyor. Kazandığımz başarıyla bu algıyı perçinledik" diye konuştu

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 11:50 - 14/11/2014 Cuma
Diğer
Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda genel sıralamada 4. olan Karate Milli Takımı, hem erkekler hem de kadınlarda kürsüye çıkarak bir ilki başarmanın gururu içerisinde. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, elde edilen sonucun, işini seven ve birlikte çalışan ekibin başarısı ol-

duğunu belirterek, gelecek adına umutlandıklarını söyledi. Bütün sporcuların madalya kazanmaya çok yaklaştığına dikkati çeken Delihasan, "Genel sıralamada 4. olduk ama bütün takımların gözünde en iyi takım Türkiye oldu. Takımlar, 'Şampiyonanın en iyi takımı Türkiye' diyordu. Kazandığımız sonuçla bu algıyı perçinledik" dedi. 

TÜRKİYE ARANAN ÜLKE

Başkan Delihasan, şampiyonaya katılan federasyon başkanlarıyla da görüşme fırsatı bulduğunu belirterek, "Sırbistan Federasyonu Başkanı, Balkan Şampiyonası'na mutlaka gelin. Çünkü biz de karate dendiğinde Türkiye akla geliyor' dedi. Bu sözler bizi gururlandırıyor" yorumunu yaptı.

ASIL HEDEF 2020 

Avrupa Karate Şampiyonası'nın 19-22 Mart'ta yapılacağını kaydeden Delihasan, ilk 6'ya girecek sporcuların Avrupa Oyunları'nda yarışacağı bilgisini vererek, "Bizim için önemli. Avrupa Oyunları ilk kez yapılıyor ve olimpiyatlarda yarışmayan tek branş Karate. Orada da gücümüzü göstermeye çalışacağız. Asıl hedef, 2020 Olimpiyatları. Rio'da yarışacağımızı düşünüyorum. Öyle gözüküyor. Oraya tam kapasite bir takım hazırlamamız lazım" şeklinde konuştu.


Milli sporcular Servet Tazegül ve Nur Tatar, dünyanın en iyi 16 tekvandocusuna karşı mücadele edecek. Meksika'daki Grand Prix Finalleri'nde boy gösterecek iki tekvandocu, 2016 Olimpiyatları'na katılım için yüksek puan veren Grand Prix'te iyi bir derece almayı amaçlıyor.  2012 Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanan 5 Türk sporcu arasında yer alan Tazegül ve Tatar, 3-4 Aralık tarihlerinde dünyanın en iyi 8 kadın ile 8 erkek tekvandocusuyla tatamiye çıkacak.

#Tarih
#yazdık
#Karate
9 yıl önce