|

Fenerbahçe'ye tarihi ceza kapıda

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin saha ve tribün olayları sebebiyle yarıda kalması sonrasında hakem heyeti mücadeleyi tatil etti. Peki bundan sonra ne olacak? Fenerbahçe hükmen mağlup mu sayılacak? Sarı lacivertliler kaç maç ceza alacak? İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
22:28 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:50 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fenerbahçe-Beşiktaş.
Fenerbahçe-Beşiktaş.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan ve hakem kararıyla tatil edilen mücadeleyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

"Futbolseverlerin şimdi ne olacak?" diye merak ettiği derbiye dair emsaller göz önüne alındığında sarı lacivertliler, 4 maç seyircisiz oynama ve hükmen mağlup sayılma cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.

Not:
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin kararı çarşamba günü yapılacak TFF toplantısında verilecek.
  • Hatırlanacağı üzere Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 2016 yılında oynanan mücadelede yaşanan saha olayları sebebiyle maç yarıda kalmış ve hakemler soyunma odasına gitmişti. TFF, o dönem verdiği kararda Trabzonspor'a 4 maç ceza vermiş, Fenerbahçe'yi de hükmen galip saymıştı.
Beşiktaşlı futbolculardan kritik soru

  • Yaşanan olayların ardından Beşiktaş’lı futbolcular hakem Mete Kalkavan’ın maçı tatil edip etmediğini bilmediği için Kalkavan’a "İçeri girebilir miyiz?" diye sordu. Kalkavan’ın "Evet" cevabı vermesinin ardından, futbolcular soyunma odasının yolunu tutarken, Beşiktaş aleyhine verilecek bir kararın da önüne geçmiş oldu.
1998'de ne olmuştu?

  • 1998 yılında Fenerbahçe, Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında Trabzon deplasmanına gitmişti. İlk maçı sahasında 2-1 kazanan sarı-lacivertliler, ikinci maçta 1-0 mağlup durumdayken Trabzonspor tribünlerinden atılan bir cisim Fenerbahçe Teknik Direktörü Otto Baric’in sırtına isabet etmiş ve Hırvat çalıştırıcı yerde kalmıştı. Hakemin maçı tatil etme kararı vermemesine rağmen sarı-lacivertliler sahayı terk etmişti. Bu hareket üzerine Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’nin 3-0 hükmen mağlubiyetine ve Türkiye Kupası’na 1 yıl katılmamasına karar vermişti.


#Fenerbahçe
#Beşiktaş
6 yıl önce