|

Topal olayındaki kritik detay

Fenerbahçe cephesi, Emniyet'ten gelen 'yorgun mermi' raporuna rağmen olayın kasıtlı bir eylem olduğunu düşünüyor.

Yeni Şafak
09:28 - 13/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:14 - 13/08/2015 Perşembe
Diğer

Mehmet Topal ailesi Bursa'da olduğu için Samandıra'da yaşayan Uygar'ı emniyetteki sorgudan sonra kendi evine götürdü. Genç yıldız, sabah idman erken olduğu için tesislere gitmek isteyince Topal da onunla birlikte yollara düştü


Mehmet Topal'ın yan koltuğunda oturan ve kendi tarafına isabet eden mermiden araç camındaki zırh nedeniyle kurtulan Uygar Mert Zeybek, olayın şokunu uzun süre atlatamadı. Topal, 20 yaşındaki genç yıldıza kol kanat gerdi.



İşte olaydan sonra yaşananlar:



Eşi inanmadı: Fotoğraf yolla

Sabah'ın haberine göre, Mehmet Topal cama kurşun isabet ettiğini anlayınca hemen telefona sarıldı ve eşi Selda Hanım'ı aradı... Topal, "Selda galiba bizim arabaya kurşun sıktılar. Ama korkma ben iyiyim" derken, eşi olayın şokuyla "Ne kurşunu. Taştır o. Fotoğraf at bakayım" yanıtını verdi. Selda Hanım, fotoğrafı görür görmez hüngür hüngür ağlamaya başladı.



Topallara ziyaretçi akını

Emniyetten sonra Mehmet Topal, olayda araçta birlikte bulunduğu Uygar'ı yalnız bırakmadı ve kendi evine götürdü. İkili, gece saat 2'ye kadar Topal'ın evindeydi. Caner ikiliyi yalnız bırakmazken esprileriyle arkadaşlarının bozulan psikolojisini düzeltmeye çalıştı. İki futbolcu kalabalıktan dinlenme fırsatı bulamadı. Sabah erken antrenman olduğu için Uygar normalde de yaşadığı tesislere gitmek istedi. Topal, 'kardeşim' dediği Uygar'ı yalnız bırakmamak için birlikte yollara düşüp geceyi tesislerde geçirdi.



100 metre önde Topuz 200 metre geride Volkan

Fenerbahçe cephesi, Emniyet'ten gelen 'yorgun mermi' raporuna rağmen olayın kasıtlı bir eylem olduğunu düşünüyor. Mehmet Topal'ın yakınları ve kulüp yetkilileri, "Ortada kasıt olduğu kesin... O esnada Samandıra'dan tüm futbolcular çıkış yapmıştı ve vize için konsolosluğa gidiyorlardı. 100 metre önde Mehmet Topuz, 200 metre geride Volkan Demirel'in aracı vardı. Birileri bu durumu biliyordu ve 'hangisine gelirse' diye kurşun sıktılar" yorumunda bulundular.


#mehmet topal
#selda topal
#kurşun
9 yıl önce