|

Trabzon Euro 2024'e hazır

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Türkiye’nin alması halinde maçların oynanacağı şehirlerden biri olan Trabzon, gerek alt yapı, gerek tesis, gerekse de konaklama olarak hazır bekliyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu tür organizasyonlardan başı dik ayrılan Türkiye’nin, Avrupa Şampiyonasını da başarıyla yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:06 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Karadeniz şehri, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’ye gelmesini iple çekiyor
Karadeniz şehri, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’ye gelmesini iple çekiyor

Almanya ile adaylık başvurusunda yarışan Türkiye, 20024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) öncesi heyecanlı bekleyiş sürerken, UEFA’ya bildirilen maçların oynanacağı şehirlerde eksikler de giderilmeye devam ediliyor. Eylül ayında açıklanacak ve ülkemizin organizasyon gücü ile son yıllarda futbola kazandırılan teknolojik statların yanı sıra futbol tutkusu göz önüne alındığında şansının daha fazla olduğu görülüyor. Turnuvanın Türkiye’ye verilmesi halinde maçların oynanacağı illerden biri olan Trabzon, organizasyon düzenleme adına en tecrübeli illerin başında geliyor. Daha önce Avrupa Gençlik Olimpiyatları, Dünya Üniversite Yaz Oyunları, Karadeniz Oyunları, Tenis Turnuvası ve Avrupa Hentbol Şampiyonası gibi organizasyonlara ev sahipliği yapan Trabzon’un bu büyük organizasyonun önemli bir parçası olduğunu belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye’nin bu organizasyondan da alnının akıyla çıkacağına inandıklarını söyledi. Gümrükçüoğlu ayrıca Türkiye’nin bu ve buna benzer organizasyonlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çabası ve katkılarıyla 15 yıldır hazırlık yapıldığının altını çizdi.

TRABZON’UN HAYATI FUTBOL

Avrupa şampiyonasının Trabzon ayağında sorun yaşamadıklarını ve son 10 yılda yapılan uluslararası organizasyonlardan başarıyla ayrıldıklarını belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Futbol zaten Trabzon’da yaşam biçimi. İnsanlar ilgisini, heyecanını ve tutkusunu olumlu bir şekilde futbola yansıttığı için ilgi konusunda bir sıkıntı yaşamayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın, başbakanlığı döneminden itibaren tüm ülkede olduğu gibi Trabzon’da da tesisleşmeye büyük önem veriyor. Bunu son 10 yılda yaptığımız uluslararası organizasyonlarda yaşadık. Sadece futbola değil, bütün spor branşlarının uluslararası düzeyde yapılabilecek tesisleri yine Sayın Erdoğan’ın talimatlarıyla Trabzon’a kazandırıldı. Son olarak Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde yapılan yeni stadyum, çağdaş bir yaşam merkezi olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın verilmesi halinde ev sahipliği yapacak. Çevre düzenlemesi, ulaşım ağı ve şehir ile stat arasındaki güzergahta ulaşımın rahatlıkla sağlanabilir olması da büyük bir avantaj. Böylesi bir çalışmanın sonucunda başarıyla yapabileceğimize inandığımız bu önemli organizasyon bizi heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

HEP İLERİSİ GÖRÜLDÜĞÜ İÇİN

Trabzon’da yeni stadyumun ilk olarak 2009 yılında dönemin Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak’ın gündeme getirdiğini belirten Gümrükçüoğlu, “Sayın Albayrak’ın görevi bırakmasından sonra bu proje engellenmeye çalışıldıysa da Sayın Erdoğan’ın talimatları ve ısrarlı takibi sonrasında Akyazı’da planlanan stat tamamlandı. O zamanlar diğer şehirlerde de stat projeleri hayata geçirilmeye başlandı ve bugün ülkenin bir çok ilinde yeni ve modern statlar var. Bunlar ilerisi görülerek ve büyük düşünülerek hayata geçirilmiş projelerdi. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan ülkenin yüzünün akıyla çıkacağına inancımız tamdır ve bu heyecanla Eylül ayını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Trabzon’un şampiyona için herşeye hazır olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, “Son yıllarda önemli turizm yatırımlarının yapılması böylesine büyük bir organizasyonu kusursuz yapabilmemize imkan sağlayacaktır. İnsan kaynaklarımız, organizasyon gücümüz ve teknolojik stadyumlarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimizle, Avrupa Futbol Şampiyonası’na hazırız” dedi.


Ağaoğlu: Defansa takviye yapılacak

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün forma sponsoru Macron ile ortak gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Transfer çalışmaları konusunda konuşan Ahmet Ağaoğlu, “Defans bölgesine almayı düşündüğümüz bazı futbolcular var. Benim aklımın ucundan geçmiyordu Genel Kurul. Oyuncuları erkenden izleyemedik. Onun için hata payımız yok ve ince eleyip sık dokuyoruz. Bugün Türkiye gündemini oluşturan 5 oyuncu vardı. Talisca gitti. Diğerleri Yusuf, Abdülkadir, Okay ve Burak Yılmaz. Bunlarda bizde. Bu şekilde bizim oyuncularımızın Türkiye gündeminde olması beni rahatsız etmiyor. Bu oyuncuların nerede olduğunu biliyorum. 24 Haziran’da sezonu açacağız ve kampa katılacaklar” ifadelerini kullandı.


FORMA FİYATLARINDA ARTIŞ YOK

Ağaooğlu formalarla ilgili olarak, “Türkiye’de çok yeni bir isim. İlk Trabzonspor ile süper lige giriş yaptı. Diğer isimlerin dışında bir tarzı var. İtalyan estetiğinin sahaya yansımış hali. Süper Ligde hiçbir formada bu derece el emeğinin ve stil yaratıcılığını görmemiz mümkün olmayacak” dedi. Siyah formanın kendisi yüzünden geciktiğini belirten başkan Ağaoğlu, “Benim yüzümden oldu. Siyah forma da bunlarla beraber çıkacaktır. Şimdi Temmuz’un ilk haftasında çıkacak. Geçen seneki fiyatlarda bir artış olmayacak. Hedefi taraftar belirleyecek. Biz sonunda memnuniyetimizi belirteceğiz” şeklinde konuştu.

  • Okay Yokuşlu’nun menajeri Vigo’da
  • Trabzonspor’un orta saha oyuncularından Okay Yokuşlu’nun menajeri Batur Altıparmak, İspanya La Liga ekiplerinden Celta Vigo ile görüşmek üzere İspanya’ya gitti. Sözleşmesinde 6 milyon Euro’luk çıkış maddesi bulunan 24 yaşındaki oyuncu, La Liga ekibinin 5 yıllık sözleşme isteğini 4 yılda diretiyor. Celta Vigo, Okay’la el sıkışması halinde bordo-mavililere bonservisi 3 milyon Euro’yu peşin, kalan 3 milyon Euro’yu da 12 ay için taksitler halinde ödeyecek. 2015 yılında Kayserispor’dan 2 milyon Euro’ya Trabzonspor’a transfer olan Okay, ön libero orta saha ve stoperde forma giyebiliyor. Celta Vigo’da milli futbolcu Emre Mor da oynuyor.
#Trbzonspor
#Transfer
6 yıl önce