|

Trabzon şampiyonu böyle karşıladı !

Guatemala'da yapılan Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Takımı, Trabzon'a döndü.

Yeni Şafak
20:58 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:59 - 23/04/2015 Perşembe
IHA

Şampiyonanın ardından dün İspanya'nın başkenti Madrid'e ulaşan ve Madrid'ten İstanbul'a gelen ve bu akşam saatlerinde Başbakanlık tarafından tahsis edilen özel uçakla İstanbul'dan Trabzon'a hareket eden Erdoğdu Anadolu Lisesi kafilesi, Trabzon Havaalanı'nda başta aileleri olmak üzere; Trabzon Valisi Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler ve sporseverler tarafından coşkuyla karşılandı.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Havaalanı'nda karşıladığı futbolcuları tek tek tebrik ederken, şampiyonluk kupasıyla birlikte uçaktan inen takım kaptanı Furkan Taş, “Sayın başkanım turnuvaya giderken sizler, bizleri uğurlamıştınız. O zaman sizlere bu kupayla döneceğimize söz vermiştik. Sözümü tuttuk, kupayı getirdik” dedi. Kaptan Taş'ın bu ifadeleri karşısında duygulanan başkan Gümrükçüoğlu ise, “Sizleri bir kez daha yürekten tebrik ediyorum. Sadece Trabzon'a değil, bütün Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattınız” diye konuştu.



Erdoğdu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Turan ise, "Sporcularımız orada gösterdikleri saygıdan ötürü Guatemala halkının sevgisini, sempatisini kazandılar. Evet bir kupa aldık ama bence en önemli olan şey öğrencilerimizin orada göstermiş olduğu tavır ve ortaya koyduğu sempati gösterisidir. Başbakanımız sağ olsun bize bir jest yaptı bizim tarifeli uçağımız vardı ama Başbakanlığa ait uçağı bize tesis etti kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.



Havaalanından Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen özel otobüs ile ayrılan Erdoğdu Anadolu Lisesi kafilesi, şehir turu atarak şampiyonluğu doyasıya kutlarken, Erdoğdu mahallesine gelen öğrencileri, mahalle halkı havai fişek gösterisiyle karşıladı.



Öte yandan, kafileyi taşıyan özel otobüsten fotoğraf almak isteyen bir gazeteci otobüsten düştü. Hafif şekilde yaralanan gazeteciye ilk müdahaleyi başkan Gümrükçüoğlu yaptı. Gazeteci daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.



#trabzon
#Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi
#Şampiyon
9 yıl önce