|

Trabzonspor Alanya'da kayıp

Bordo-mavili ekip, Süper Lig’de 5. haftanın kapanış maçında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a mağlup olarak deplasmanda yine gülemedi. Alanya 4. dakikada Merih Demiral’ın attığı golle 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Ev sahibi ekip skoru 90 dakika boyunca korurken, Trabzonspor’un çabaları sonuçsuz kaldı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Tuesday
Güncelleme: 06:02 - 18/09/2018 Tuesday
Yeni Şafak
 Trabzonspor, 5. haftanın son maçında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 1-0 mağlup oldu.
Trabzonspor, 5. haftanın son maçında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 1-0 mağlup oldu.

Süper Lig’in 4. haftasında sahasında Galatasaray’ı 4-0 yenerek büyük moral bulan Trabzonspor, 5. haftanın son maçında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Maçın başında kalesinde golü gören bordo-mavililer, ilk yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiremezken, ikinci devre rakibin baskısına karşılık veremediği gibi sonucu da değiştiredi. Bu sezon 2 dış saha maçında 1’er mağlubiyet ve beraberlik alan Karadeniz ekibi bu kez de deplasmanda Alanya’ya mağlup oldu. Trabzon, en son dış saha galibiyetini geçen sezonun 33. haftasında Bursaspor’u 3-1 yenerek elde etmişti.

4. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Baiano yerde kaldı. Villafanez’in kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Merih Demiral kafayla topu filelere gönderdi: 1-0. 11’de Sosa, topu sağdan gelen Rodallega’ya çıkardı. Arjantinli futbolcunun, sol köşeye gönderdiği topu kaleci Ufuk uzanarak kornere çeldi. 20. dakikada Nwakaeme’nin kafa golü, önce yardımcı hakem daha sonra da VAR kararı ile ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. 23’de Villafanez’in şutunda kaleci Onur sağ köşeye uzanarak gole izin vermedi. 30’da Rodallega’nın kafa vuruşunda kaleci Ufuk’dan seken topu Olcay tamamladı. Merih Demiral topu çizgi üzerinde çıkararak golü önledi. 55’te Villafanez’in pasında Maniatis’in vuruşunu Onur soluna giden topu yatarak kontrol etti. 61’de Cisse’nin vuruşunu kaleci Onur çeldi. Dönen topa Cisse’nin rövaşatası üstten auta çıktı. 70’de Efecan’ın pasında Cisse’nin vuruşunu Onur yatarak kontrol etti. 74’te N’Skala’nın vuruşu kısa düşerken, Abdülkadir Ömür’ün şutu auta gitti. 83’te Yusuf’un sert vuruşunu kaleci Ufuk iki hamlede kontrol etti.


Nwakaeme VAR’a takıldı El pozisyonu tartışıldı

Trabzonspor’da 21. dakikada Nwakaeme’nin kafa golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Hakem Halis Özkahya’nın yardımcısı pozisyonda ofsayt bayrağını kaldırırken, Video Yardımcı Hakem Sistemi’nde (VAR) yapılan inceleme sonrası karar değişmedi. Bu arada 83. dakikada Alanyasporlu futbolcu, kalecisi Ufuk’un elindeki topa dokunup bir şeyler söyledi. Hakemler bunu farketmezken olay sosyal medyada “Eline değdi, eldivene dokundu” şeklinde tartışmalara neden oldu.

  • Ünal Karaman: Bahanemiz yok
  • Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, yenilginin bahanesi olmadığını söyledi. Maçın ardından konuşan Karaman, “Maç başında beklemediğimiz bir gol yedik ama önümüzde uzun bir süre vardı. Maçı çevirebileceğimiz, ortak olabileceğimiz pozisyonlar da bulduk. Biz değerlendirmedik, rakibimiz ikinci golü bulacak pozisyonlar buldu, değerlendiremedi. Bizim tarzımızdaki takımlar hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan daha fazla üretmeliler, daha fazla gayret göstermeliler, daha çok koşup, daha çok mücadele etmeliler ” dedi.
#Trabzonspor
#Alanyaspor
6 years ago