|

Trabzonspor Çalımbay ile anlaştı

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü belli oldu. Ersun Yanal ile yollarını ayıran bordo-mavililerde göreve Rıza Çalımbay getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2017 الأربعاء
Güncelleme: 03:49 - 18/10/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Ersun Yanal ile  yollarını ayıran Trabzonspor, Rıza Çalımbay ile prensip anlaşmasına vardı.
Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, Rıza Çalımbay ile prensip anlaşmasına vardı.

Süper Lig'in 8. haftasında sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'dan aldığı 6-1'lik yenilgi sonrası teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, Rıza Çalımbay ile prensip anlaşmasına vardı. Trabzonspor yönetimi, dün başarılı teknik adam ile İstanbul'da yaptığı görüşmelerde prensip anlaşması sağladı. Sezon sonuna kadar anlaşma sağlanan deneyimli teknik adam bugün öğle saatlerinde Trabzon'a gidecek ve bordo-mavililerle resmi sözleşme imzalayacak. 800 bin Euro alacağı öğrenilen Rıza Çalımbay'ın akşam Trabzonspor'un antrenmanında takımın başında olması bekleniyor. Rıza Çalımbay sezona Antalyaspor'da başlamış ancak kırmızı-beyazlılar 5 haftada 3 beraberlik ve 2 yenilgi alınca görevinden ayrılmıştı.


Yanal'a yazıklar olsun

Trabzonspor’un eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, Ersun Yanal’daki kadronun kimseye verilmediğini belirterek, "Gider ayak Trabzonspor’dan bir şeyler koparma düşüncesi milli takımı çalıştırmış bir hocaya yakışmaz" dedi.


Trabzonspor eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, bordo-mavili takımın aldığı başarısız sonuçların ardından görevine son verilen teknik direktör Ersun Yanal’ı ağır bir dille eleştirdi. Kadırga TV’ye konuşan Tekelioğlu, Aytemiz Alanyaspor karşısında 3-0’dan 4-3’lük mağlubiyet ve son oynanan Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında alınan 6-1’lık mağlubiyet Trabzonspor gibi büyük takımlarda hocasının ayrılmasını gerektiren bir skor olduğunu vurguladı.

BİR TEKNİK ADAMA YAKIŞMAZ

"Sezon başından beri kurulan takım belli, harcanan para belli" diyen Tekelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, "Abdulkadir Ömür ile Yusuf Yazıcı koşarsa mücadele var, koşmazsa mücadele yok. Ondan sonra da kalkıyorsun bir gün sonraya erteliyorsun. Orada açıklarsan Trabzonspor yönetimi yarın 'hoca kendisi istifa etti' demesin diye o delili bırakmasın diye erteledi. Kafalarının arkasındaki hesap bu. Yıllardan beri biz bunun mücadelesini veriyoruz. Geçmişe dönük alacakları var ise hakkıdır alır. Ama gider ayak Trabzonspor’a zarar vermek buradan bir şeyler koparmak düşüncesi bir teknik adama yakışmaz. Milli takımı çalıştırmış bir teknik adama, hele hele bu sonuçları alan bir teknik adama hiç yakışmaz. Yazıklar olsun diyorum. Böyle bir şey var mı? Biz de bu kulüpte görev yaptık. Bırak ileriye dönük, geçmişe dönük alacaklarımızı da bıraktık gittik. Bunu bu kadar abartmanın anlamı var mı?" ifadelerini kullandı.

BİZİM KENDİMİZE AİT RUHUMUZ VAR

Trabzonspor tarihine baktıklarında yabancılarla başarı yakalayamadığını belirten Tekelioğlu, "Trabzonspor önce Trabzon, sonra civar sonra Türkiye genelinde yerli isimlerle çalışması gerekir. Bizim kendimize ait bir duruşumuz var. Kendi ruhumuz var. Trabzonspor bu ruhtan uzaklaştığı sürece gelebileceği nokta budur işte. Yönetim daha ne yapacak. Tarihinin en güçlü kadrosunu kurmuştur. Savunmaya oyuncu istedin de almadılar mı. Sen orta sahaya Kucka’yı alacağına geriye savunma oyuncusu alırdın. Yönetime bedel ödetmenin anlamı ne" şeklinde konuştu.

  • Malatya ve Trabzonlu taraftarlar el ele
  • Gençlik 44 Malatyaspor Taraftarlar Derneği ve Trabzonspor Gurbetçi Gençler Taraftarlar Derneği, Cumartesi günü Malatya’da oynanacak Evkur Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçı öncesi ortak bir organizasyona imza atarak, İstanbul’dan Malatya’ya birlikte gitme kararı aldı. Gençlik 44 Malatyaspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Ferhat Kayış, "Bu organizasyonun tüm Türkiye’ye örnek olması ve futbolun sahada oynandığının unutulmaması en büyük temennimizdir. Trabzonspor taraftarını doğunun Paris’i Malatya’da ağırlamaktan onur ve şeref duyacağımızı da belirtmeden geçemeyeceğim" dedi.
Castillo, Yanal'ın gidişini beğendi

Trabzonspor'un Kolombiyalı oyuncusu Fabian Castillo, kulübün önceki gün resmi instagram hesabından paylaştığı "Ersun Yanal'ın sözleşmesi tek taraflı fesih edilmiştir" paylaşımını beğendi. Castillo’nun bu hareketi, fazla forma şansı bulamadığı için sosyal medyada böyle bir tavır sergilediği şeklinde yorumlandı. 25 yaşındaki Kolombiyalı futbolcu, bu sezon 2 maçta toplam 72 dakika süre aldı.

#Trabzonspor
#Rıza Çalımbay
#Sadi Tekelioğlu
#Ersun Yanal
٪d سنوات قبل