|

Trabzonspor Nwakaeme ile kaybetmiyor

Erzurumspor’u Nwakaeme’nin attığı golle 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, Nijeryalı oyuncunun gol attığı 6 maçta yenilmeyerek 14 puan kazandı. Ligde gol sayısını 8’e yükselten Nwakaeme, 12 golü bulunan Rodallega’dan sonra takımının en golcü 2. oyuncusu konumunda bulunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 18/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:14 - 18/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Nijeryalı futbolcu Anthony Nwkaeme
Nijeryalı futbolcu Anthony Nwkaeme

Süper Lig’de Erzurumspor’u deplasmanda 1-0 mağlup eden Trabzonspor’da karşılaşmanın galibiyet golünü atan Nijeryalı futbolcu Anthony Nwkaeme, gol sayısını 8’e yükseltirken, bordo-mavililer, bu futbolcunun gol attığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Sezon başında İsrail’in Hapoel Beer Sheva takımından 1 milyon 100 bin Euro bonservis bedeli ile transfer edilen golcü oyuncu, 26. hafta sonunda forma giydiği 19 maçta 8 gole ulaştı.

Trabzonspor, Nwakaeme’nin gol attığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmezken 14 puan topladı. Nwakaeme, ligde ilk olarak Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 4-0 mağlup ettiği maçta 2 gol attıktan sonra Beşiktaş deplasmanından 2-2 berabere dönen bordo-mavili takımın 1 golünü kaydetti.

Karadeniz ekibinin sahasında Çaykur Rizespor’u 4-1 yendiği karşılaşmada rakip fileleri 1 kez havalandıran Nijeryalı oyuncu, İstanbul’da 2-2’lik Kasımpaşa maçında 2 gol attı. Trabzonspor’un sahasında Akhisarspor’u 2-1 ve deplasmanda Erzurumspor’u 1-0 yendiği maçlarda da 1’er gol kaydetti. Kolombiyalı oyuncu Rodallega ligde 12 golle takımının en golcü oyuncusu olurken Nwakaeme de 8 golle bu oyuncuyu takip ediyor.

AVRUPA İDDİASI GÜÇLENDİ

Nijeryalı futbolcu son 3 haftada attığı gollerle takımına hedefi yolunda önemli katkı sağladı. Nwakaeme, son 3 hafta 4 gol atarak takımının 7 puan kazanmasında etkili oldu. 29 yaşındaki futbolcu, 2-2 berabere biten Kasımpaşa maçında 2, 2-1 galip gelinen Akhisarspor ve 1-0 kazanılan Erzurumspor maçında 1’er gol atarak takımının Avrupa iddiasını güçlendirdi.

Bonusa yaklaştı

Sözleşmesindeki madde gereğince bu sezon 19 gole katkı sağlaması durumunda 100 bin Euro bonus alacak olan Nwakaeme, lig ve kupada çıktığı 23 maçta 9 gol ve 4 asist yaparak bu maddeyi aktifleştirmeye yaklaştı. 2018-19 sezonu için bordo-mavili takımdan 1 milyon 16 bin 750 Euro garanti ücret alacak olan Nijeryalı oyuncu, ligde kalan 8 haftada 6 gole daha katkı sağlaması durumunda 100 bin Euro bonusu da cebine koyacak.

  • Avrupa’yı istiyoruz
  • Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi. Genç ve tecrübeli kadrolarıyla yola devam ettiklerini belirten Şahin, “Kısıtlı kadromuz olmasına rağmen 43 puan yaptık. Takımımıza güveniyoruz. Avrupa kupalarına katılma hedefimizi gerçekleştirme yolunda ilerliyoruz” dedi.

#Nwakaeme
#​Erzurumspor
#Trabzonspor
5 yıl önce