|

Trabzonspor sezonun ilk galibiyetini aldı: Yeni transfer Afobe yıldızlaştı

Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor ile Yeni Malatyaspor karşılaştı. Bordo mavililer yeni transferi Afobe'nin 2 gol attığı maçta sahadan 3-1 galip ayrıldı. Trabzonspor'un diğer golünü Nwakaeme atarken Yeni Malatya'nın tek golü Adem Büyük'ten geldi.

Haber Merkezi
20:54 - 26/09/2020 Cumartesi
Güncelleme: 21:16 - 26/09/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Afobe, Trabzonspor formasıyla çıktığı ikinci maçta iki gol birden attı.
Afobe, Trabzonspor formasıyla çıktığı ikinci maçta iki gol birden attı.

Süper Lig'in ilk iki haftasını galibiyetsiz geçen iki takımın mücadelesinde Trabzonspor, Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup etmeyi başardı. Bordo-mavili takımı galibiyete taşıyan golleri 24 ve 33. dakikalarda yeni transfer Afobe ve 45+3. dakikada Nwakaeme kaydetti. Konuk Yeni Malatyaspor'un tek sayısı ise 78. dakikada penaltıdan Adem Büyük'ten geldi.


  • Trabzonspor bu skorla 2020-21 sezonundaki ilk galibiyetini alarak puanını 4'e yükseltti. Yeni Malatyaspor ise 3. haftayı da galibiyetsiz geçerek 1 puanda kaldı.
Maçtan dakikalar;

13. dakikada Adem Büyük’ün ceza sahası yayı üzerinden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’da kaldı.

23. dakikada Lewis Baker’in sol taraftan kullandığı köşe atışında savunmadan seken topa arka direkte bulunan Benik Afobe’nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0

33. dakikada Serkan Asan’ın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Lewis Baker topu kontrol ederek pasını Benik Afode aktardı. Bu oyuncu da penaltı noktasına yakın yerden meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-0

41. dakikada Cueva Brova rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine girerek ortasını yaptı. Altıpas noktası üzerinde Adem Büyük’ün şutunda top fileleri gitti ancak hakem Özgür Yankaya VAR’a giderek ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

45. dakikada Flavio’nun pasında topla buluşan Nwakaeme, rakiplerinden sıyrılarak düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlara yolladı. 3-0

48. dakikada Abdülkadir Ömür'ün pasında Nwakaeme'nin yerden sert şutunda, kaleci Herrera'yı geçen topu çizgi önünde Hadebe çıkardı.

56. dakikada Marlon'un soldan pasında ceza alanı içinde uygun durumdaki Abdülkadir Ömür, kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi.

58. dakikada kasığından sakatlanan Abdulkadir Parmak'ın yerine Safa Kınalı oyuna dahil oldu.

76. dakikada sağ taraftan Lukoki'nin ceza alanına pasında Adem Büyük, Hüseyin Türkmen ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya, penaltı noktasını gösterdi. 78'inci dakikada penaltıyı kullanan Adem Büyük, yerden bir vuruşla topu kaleci Uğurcan Çakır'ın sağından filelere gönderdi: 3-1

87. dakikada Lukoki'nin sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Jetmir'in kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, güçlükle topu çeldi.

  • Trabzonspor, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Marlon ilk kez forma giydi
  • Trabzonspor’da sezon öncesi Samsunspor ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan ve ardından Süper Lig’de oynanan iki maçta forma giyemeyen yeni transferlerden sol bek Marlon, Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla ilk kez resmi bir maçta bordo-mavili forma ile sahaya çıktı.
Yusuf 2 ay sonra kadroda
  • Trabzonspor’da son olarak geride kalan sezonda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosunda yer alan ve bu sezon sakatlığı nedeniyle ilk iki haftada forma giyemeyen Yusuf Sarı, Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla takıma döndü. Tedavisi tamamlanan genç oyuncu, Yeni Malatyaspor karşılaşmasının 21 kişilik kadrosunda kendine yer buldu.
Hosseini ve Guilherme kendilerine kulüp bakıyor
  • Trabzonspor’da kadroda düşünülmeyen savunma oyuncusu Hosseini ile hücum oyuncusu Guilherme kendisine kulüp bakıyor. Yeni Malatyaspor maçı kadrosuna da alınmayan iki oyuncudan yönetimin kendilerine kulüp bulmalarını istediği öğrenildi.


#Trabzonspor
#malatyaspor
#canlı
4 yıl önce
default-profile-img