|

Trabzonspor son 16'da

Bordo-mavililer, Adanaspor'u deplasmanda mağlup etti; gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. Trabzonspor, tek maç üzerinden oynanacak son 16 turunu sahasında yapacak; rakibi E Grubu 2.'si olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:11 - 13/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 4. maçında deplasmanda Adanaspor'u 4-1 yenerek son 16 takım arasına ismini yazdırdı.



4 maçta 12 puan elde ederek bitime iki hafta kala gruptan lider çıkmayı garantileyen bordo-mavililer, böylece son 16 turunu kendi sahasında oynama avantajını da elde etti. Trabzonspor, son 16 turunda E Grubu ikincisiyle karşı karşıya gelecek.



Kendi sahasında 3-0 kazandığı maçın rövanşına da genç ağırlık bir kadroyla çıkan bordo-mavililer, PTT 1. Lig'de mücadele eden ev sahibi ekip karşısında baştan sona üstün bir futbol sergiledi. 13. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Deniz'in ara pasında rakiplerinden sıyrılan Yusuf Erdoğan topu filelere gönderdi: 0-1. 23'te sağdan ceza sahasına giren Özer'in kaleye paralel gönderdiği topu Soner kaleye göndererek skoru 2-0'a getirdi. 45'te Soner'in pasında Yusuf müthiş bir vuruşla ilk yarının skorunu belirledi: 0-3. 64. dakikada Özer'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Deniz aşırtma bir vuruşla topu ağlarlara yolladı: 0-4. 82'de Sabit Hakan'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Ahmet Dereli skoru belirledi: 1-4.



Soner ilk golünü attı


Trabzonspor'da sezon başından itibaren kadro dışı olan, yönetimin değişmesi ve Sadi Tekelioğlu'nun takımın başına gelmesi sonrasında diğer 3 oyuncu ile birlikte affedilen Soner Aydoğdu bu sezonki ilk golünü attı. Soner, Avni Aker Stadı'ndaki Adanaspor maçında ise ilk asistini yapmıştı.



Musa Nizam sakatlandı


Trabzonspor'da maçın ikinci yarısında sakatlık geçiren Musa Nizam, oyuna devam edemedi. Rakibiyle girdiği ikili mücadelede ayağına darbe alan Musa, 67'de yerini Muhammet Beşir'e bıraktı. Bordo-mavili oyuncunun durumu detaylı kontrollerin ardından kesinleşecek.



Tekelioğlu gençlere sevindi transfer istedi


Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, genç oyuncuları kazandıklarını söylerken, transfer istediğini söyledi. "Yabancısız oynadık. 22 yaş ortalamasıyla oynadık, bu çok önemli. 18 oyuncunun 10 Trabzonlu, 8'i altyapı oyuncusuydu. Bunlar artı olarak bizim için galibiyetten önemliydi. Maçı kaybetsek dahi ileride telafisi vardı. Ama genç oyuncuları kazanmak en azından turu rahat şekilde geçmek bizim için artı oldu" dedi. Turu geçmeyi garantilediklerini kaydeden Tekelioğlıu, “Sakat oyuncular sorunu, geri dönmeyen, cezalı oyuncular var. Bunların eksiğini transferle kapatmak istiyoruz ikinci yarı öncesi" diye konuştu.



Abdülkadir tarihe geçti!


Trabzonspor'un genç futbolcusu Abdülkadir Ömür kulüp tarihine geçti. 65. dakikada Soner'in yerine oyuna giren 16 yaşındaki Abdülkadir Ömür 16 yıl 6 ay ile Trabzonspor tarihinin en geç forma giyen A Takim oyuncusu oldu. Altyapı oyuncularından Mehmet Kuruoğlu da ilk 11'de görev yaparken, Muhammet Beşir de 67. dakikada oyuna girdi. Diğer gençler Yavuz Aygün, Ramazan Övünç ve Melih Kabasakal ise yedekte forma bekledi.





#Trabzonspor
#Adanaspor
#Ziraat Türkiye Kupası
#Abdülkadir Ömür
8 yıl önce