|

Trabzonspor'da bir formaya üç aday

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor’da en önemli rekabet orta alanda gerçekleşecek. Özellikle 10 numara mevkisinde Bakasetas, Abdülkadir Ömür ve Yunus Mallı arasında ciddi rekabet yaşanacak.

Ali Kemal Yazıcı
09:38 - 15/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 09:40 - 15/07/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Bordo-mavililer hazırlık maçında Ümraniyespor'u 5-3 mağlup etti.
Bordo-mavililer hazırlık maçında Ümraniyespor'u 5-3 mağlup etti.

Teknik direktör Abdullah Avcı gözetiminde yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını tamamlayan Trabzonspor, son hazırlık dönemini oynayacağı üç hazırlık karşılaşmasıyla tamamlayacak. Bu maçlar öncesinde iki etabı taktik ve teknik programın yanı sıra dayanıklılık antrenmanlarıyla geçiren bordo-mavili takımda, bazı mevkilerin alternatifsiz olmasına rağmen orta alanda yaşanan yoğunluk büyük bir rekabetin yaşanmasına neden olacak.

Savunma hattında sağ kenara Bruno Peres’i transfer eden Trabzonspor’da, sol bekte Ezgjan Alioski’nin ismi gündemde olmasına rağmen henüz bir isimle anlaşamamanın sıkıntısı yaşanırken, stoper mevkisinde Majid Hosseini’nin ayrılmasıyla bu mevkinin sorumluluğu Edgar, Hugo ile Hüseyin Türkmen’e yüklendi. Savunmanın soluna arayışlarını sürdüren Trabzonspor’da şu anda bu mevkinin alternatifsiz tek ismi Faruk Can olarak görülüyor.

Orta sahada çetin rekabet

Yeni sezonda hedefi mutlak şampiyonluk olan Trabzonspor’da en tatlı rekabet hiç kuşkusuz orta alanda yaşanacak. Bu bölgede geçen sezon başında sakatlanan ve sezon boyunca oynamayan Trondsen ile geçen sezon devre arasında transfer edilen Berat Özdemir’in yanı sıra yeni transfer Marek Hamsik, Flavio ve Abdulkadir Parmak arasında yoğun bir rekabet yaşanacak. Bu 5 oyuncudan üçü forma giymek için yoğun bir rekabete girecek.

Bordo-mavili takımda rekabet yaşanacak bir başka forma da 10 numara pozisyonunda olacak. Abdulkadir Ömür, Bakasetas ile Yunus Mallı’nın hücum hattının organizasyonunda önemli isim olacağından yola çıkılırsa, bir forma için 3 önemli ismin yaşayacağı rekabet, sonucu en fazla merak edilen mevki olarak dikkat çekiyor.

#Trabzonspor
#Yunus Mallı
#Abdülkadir Ömür
#Bakasetas
3 yıl önce