|

Trabzonspor'da forma savaşı kızıştı

Teknik direktör Ersun Yanal'ın Trabzonspor'un başına geçmesinin ardından futbolcularına, 'Herkese eşit mesafedeyim. Ön yargılı değilim' mesajını vermesi, futbolcular arasındaki forma savaşını yeniden alevlendirdi.

Yeni Şafak
14:07 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 12:09 - 14/11/2014 Cuma
IHA
Yaşanan sıkıntılı günleri teknik direktör Vahid Halilhodzic'in görevine son verip takımı Ersun Yanal'a emanet ederek aşmayı hedefleyen Trabzonspor'da futbolcular arasında yeniden forma savaşı başladı. Bordo-mavililer bazı bölgelerde sıkıntı yaşasa da eldeki alternatifli kadro takım içindeki rekabeti artırıyor. Bordo-mavili takımla çıktığı ilk antrenmanda Galatasaray maçı hazırlıklarına başlayan Yanal, "Herkese eşit mesafedeyim. Ön yargılı değilim" mesajını vermesinin ardından futbolcular, Yanal'ın gözüne girmek için sıkı bir çalışma içine girdi. Antrenman sayısını artıran tecrübeli teknik adam, oyuncuların durumlarını yakından görerek çalışma temposunu planlıyor.


YANAL'IN GELMESİYLE TAKIMA NEŞE GELDİ


Yanal'ın takımın başına gelmesiyle birlikte futbolcular arasında olumlu bir hava eserken, antrenmanlarda futbolcuların neşeli halleri ise dikkat çekiyor. Yanal, Halilhodzic döneminde tek antrenman yapan bordo-mavililerin antrenman sayısını artırsa da futbolcuların bu durumdan şikayetçi olmadıkları öğrenildi. Yaşanan olumlu hava takım içindeki rekabeti de artırdı. Forma savaşanın kızıştığı bordo-mavililerde, milli takımlarda bulunan oyuncuların da dönmesiyle forma savaşı daha renkli bir hal alacak.


MİLLİLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR


Milli takımlarda bulanan oyuncuların dönmesiyle birlikte 22 Kasım'da oynanacak olan Galatasaray maçı hazırlıklarına tam kadro başlayacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, bu oyuncuların durumlarını yakından takip ediyor. Milli takım kamplarında bulunan oyuncuların sağlık durumlarıyla ilgili olarak detaylı bilgi alan başarılı teknik adam, Mehmet, Bosingwa, Yatabare, Waris, Belkalem, Medjani, Papadopoulos ve Uğurcan ile toplantı yaparak son durumlarını kendi ağızlarından dinleyecek.


CARDOZO, YATABARE VE WARİS'İ YAN YANA OYNATIR MI ?


Daha çok oynattığı ofansif futbolla hafızalarda yer edinen Trabzonspor'un yeni teknik direktör Ersun Yanal'ın, Galatasaray karşısına nasıl bir taktikle çıkacağı ise merakla bekleniyor. Halilhodzic döneminde forvet oyuncularını bir arada kullanmamaya özen gösteren bordo-mavililerin Ersun Yanal'ın gelişiyle birlikte sahaya nasıl dizileceği ise en çok merak edilenlerin başında geliyor. Trabzonspor taraftarının ofansif futboldan daha çok zevk aldığını bilen Yanal, Cardozo, Yatabare ve Waris gibi 3 yabancı forvetini bir arada kullanabileceğinin sinyallerini veriyor. Özellikle Fenerbahçe'de Emenike ve Webo ikilisi arasında rotasyon yapan Yanal, zaman zaman gol bulmak için Kuyt, Sow, Webo ve Emenike'yi aynı anda sahaya sürdüğü maçlarda başaralı sonuçlar almıştı.
#Ersun Yanal
#Trabzonspor
#Bosingwa
#Yatabare
#Waris
#Belkalem
#Medjani
9 yıl önce