|

Trabzonspor'un hizmetkarıyız

Trabzonspor’un efsane futbolcularından Ünal Karaman, Başakşehir maçıyla birlikte 9 yıl sonra bordo-mavili takımın başında teknik direktör olarak maça çıkacak. Taraftardan istediği desteği yineleyen Karaman, “Herkes kendi çapında Kurtuluş Savaşı mücadelesi veriyor. Bu takımın taraftarına çok ihtiyacı var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:44 - 10/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonspor, Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda oynayacağı Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdürdü.
Trabzonspor, Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda oynayacağı Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Trabzonspor’un unutulmaz futbolcuları arasında yer alan “Karaboğa” lakaplı Ünal Karaman, hafta sonunda oynanacak Medipol Başakşehir maçıyla yaklaşık 9 yıl (3 bin 178 gün) sonra takımın başında sahaya çıkacak. Bordo-mavililere 1990-1991 sezonunda Malatyaspor’dan Karadeniz ekibine transfer olan Ünal Karaman, 1999-2000 sezonuna kadar bordo-mavililerde futbol oynarken takım kaptanlığını da yaptı. Temmuz 2009’da Trabzonspor’da sportif direktörlük görevine getirilen Karaman, Belçikalı teknik adam Hugo Broos’un görevden ayrılmasının ardından 1 maç takımın başında sahaya çıktı.

GÜNEŞ’İN YARDIMCISI OLMUŞTU

Bordo-mavililer, Bross’un görevi bırakmasının ardından 2009-2010 sezonundaki ligin 14. haftasında Ünal Karaman yönetiminde sahasında Eskişehirspor’u 2-1 yenmiş ve o maçın ardından teknik direktörlük görevine Şenol Güneş getirilmişti. Karaman, Güneş’in yardımcı antrenörü olarak görevine devam etmişti. 2013 yılında Trabzonspor’da sportif direktör görevinde de bulunan Karaman, 2018-2019 sezonu öncesi bordo-mavili takımda teknik direktörlüğe getirildi. Ünal Karaman, Medipol Başakşehir maçıyla Trabzonspor’da teknik direktörlük olarak ilk sınavını verecek.

EL BİRLİĞİ İLE BAŞARACAĞIZ

Teknik direktör Karaman, sezon öncesinde bordo-mavili takımın içinde bulunduğu durum hakkında yaptığı açıklamada, “Hepimiz Trabzonspor’un hizmetkarıyız. Ortak hedefimiz Trabzonspor. Elbirliğiyle Trabzonspor’da başarıya ulaşabiliriz. Trabzonspor, bir şeyleri başaracaksa camiasıyla başaracak” dedi. Taraftarlara çok ihtiyaçları olduğunu söyleyen Karaman, “Bizden beklenmeden onlar gelmeli. ‘Dört büyükten biriyiz’ diyoruz, ‘en büyük’ diyoruz, rakiplerimiz 35-40 bin kombine satarken biz 3-5 binde kalmamalıyız. Futbolcu yapsın, gelelim modunda olunmamalı. Biraz daha sahiplenmeliler. Herkes kendi çapında Kurtuluş Savaşı mücadelesi veriyor. Bu takımın taraftarına çok ihtiyacı var. Herkesi kombine almaya davet ediyorum” dedi.

#Ünal Karaman
#Başakşehir
#​Trabzonspor
6 yıl önce