|

Transfer yasağı gençler için fırsat

Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, transfer yasağının beklenen bir süreç olduğunu belirterek, “Trabzonspor Kulübü adına ben bunu fırsat olarak görüyorum. En azından taraftarın transfer heyecanı ortadan kalkmış oldu. Bu durum gençler için bir fırsat” dedi

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:53 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor
Trabzonspor

FIFA’nın, Trabzonspor’un transfer yasağını kaldırmamasını değerlendiren Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, bordo-mavililerin, FIFA’da 18 tane dosyasının olduğunu belirtti. Sağıroğlu, yasağın Trabzonspor için bir avantaj olduğuna da dikkat çekti. Bordo-mavili kulübüh kurtuluş reçetesinin gençler olduğunu vurgulayan Ömer Sağıroğlu, “Transfer yasağı beklenen bir süreçti. Çünkü FIFA’da 18 tane dosyamız var. Bunların her birini de ödemek de aşağı yukarı 40 milyon TL’den 100 milyon TL’ye kadar rakamlar. Transfer yasağımız bekleniyordu ve geldi. Avantaj mı, dezavantaj mı bunu bana sorarsanız avantaj. Gençler için bir fırsat. Trabzonspor’un kurtuluş reçetesi zaten alttan gelecek olan gençlerdir. Trabzonspor Kulübü adına ben bunu fırsat olarak görüyorum. En azından taraftarın transfer heyecanı ortadan kalkmış oldu. Trabzonspor’un taraftarı daha mantıklı ve akıllıca bu takımı desteklemek zorunda” açıklamasında bulundu.


TRANSFERLERİN PARASI ÖDENMEMİŞ

FIFA’da kapanan dosyalarının olduğunu da belirten Ömer Sağıroğlu, “Milan’a, Sosa ve Kucka’dan dolayı verecek olduğumuz ciddi bir rakam vardı. Onu vermeseydik o da sıralamada olacaktı. Sonra Mas’ın, Suk’un dosyası var. Bugüne kadar eski oyuncularla ilgili transferler yapılmış fakat kimse bir şey ödememiş. Sonuçta bunlar bizim yönetimimiz zamanında geldi ve resmen takoz oldu. Bunları ödeyeceğiz. Sonuçta Trabzonspor’un borcu. Ödemek için kaynak oluşturmaya gayret ediyoruz. İnşallah Trabzonspor’u bu çıkmazdan kurtarırız” diye konuştu.

AYAĞIMIZI YORGANIMIZA
GÖRE UZATMALIYIZ
  • Hem borçları ödemek hem de çarkı döndürmek zorunda olduklarını dile getiren bordo-mavili kulübün genel sekreteri, “Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Bankalarla görüşme halindeyiz. Türk futbolunu kurtaracak olan bankaların aldığı bir karar var. Trabzonspor’a kalacak olan para bütün gelirler haricinde yaklaşık 50 milyon TL gibi duruyor. Biz bununla birlikte çarkı döndürmek durumundayız. Hem borçları ödeyeceğiz, hem de çarkı döndürmek zorundayız. Bütün planı, projeyi buna göre yapmamız lazım. Yetmiyor olabilir ama üreteceğiz. Oyuncu üreteceğiz. Bu futbolcuları da ister istemez bir dönem sonra paraya çevireceğiz. Bunun haricinde kimse bizden fuzuli yere transfer beklemesin. Öyle bir şey yok. Artık o hayal ortadan kalktı” şeklinde konuştu.


Fırtına dev maça bileniyor

Trabzonspor, Süper Lig’de yarın sahasında Medipol Başakşehir ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenman basına kapalı gerçekleştirildi. Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Balıkesirspor Baltok karşılaşmasında forma giyen oyuncuların havuzda toparlanma antrenmanı yaptığı, diğer futbolcuların ise sahada çalıştığı bildirildi. Bordo-mavili takım, bugün yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.



#Trabzonspor
#Ömer Sağıroğlu
#Gençler
5 yıl önce