|

Tümer Metin'den Fenerbahçeli futbolcuya övgü: Ligin en değerli oyuncularından

Fenerbahçe'nin deplasmanda Kasımpaşa'yı mağlup ettiği maçı değerlendiren Tümer Metin, Ozan Tufan'ın performansı hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Haber Merkezi
10:07 - 5/01/2021 Salı
Güncelleme: 10:23 - 5/01/2021 Salı
Tümer Metin, futbolculuk kariyerinde Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giymişti.
Tümer Metin, futbolculuk kariyerinde Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giymişti.

Süper Lig'de 16. haftanın kapanış maçında Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 29'a yükselterek 4. sıraya yerleşti.

TRT spor yorumcusu Tümer Metin, karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Metin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı"

  • "Erol hoca, 3-0 kazanırken, kalede yenmeyen golün önemine bakacaktır. Duran toplardan değil, akan oyunlardan gol geldi. Kasımpaşa'da Koita ve Aytaç gibi iki lokomotifin eksikliği hissedildi ama Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı."
"Pelkas'ın forvet arkasında neler yapabildiğini gördük"
  • "Kenardaki Pelkas'tansa; içeride, forvet arkasındaki Pelkas'ın neler yapabildiğini gördük. Daha etkili oldu. Erol hoca da orada değerlendirecektir."

"Sadık fırsatı iyi değerlendirdi"
  • "Bazen birilerinin yokluğu, birilerine fırsat olur. Sadık Çiftpınar bunu iyi değerlendirdi. Bırak öndekiler işini yapsın, sen geride gerekeni yapmalısın. Sadık bugün takım savunmasında önemli bir performans gösterdi. Sadık, 'Erol hoca isterse kaleye de geçerim' demiş, o pozisyon dolu, merak etmesin, gerek yok."

"Penaltıyı vermeyince, VAR çağırır diye düşündüm"
  • "Sinan Gümüş'ün pozisyonu bence net penaltı. Halis Özkahya, pozisyonu net bir açıdan da görüyor. Halis Özkahya penaltıyı vermeyince, VAR çağırır diye düşündüm."
"Pelkas'ın koşuyu sürdürmesi önemli"
  • "Oğuzhan Özyakup için de söyledim, sadece pası atmak değil, destekleyici oyuncu olarak gitmek de önemli. Pelkas'ın koşuyu sürdürüp şut ile sonuçlandırdığı pozisyonlar da onun doğru yaptığı şeyler. "
"Ozan alan bulduğunda en iyilerde biri"
  • "Ozan Tufan'ın 3. golde yaptığı koşu, boşluğu değerlendirmesi, topu Ferdi'nin önüne bırakması... Bu alanları bulduğunda ligin en değerli oyuncularından biri Ozan Tufan."

#Fenerebahçe
#Tümer Metin
#Kasımpaşa
#Ozan Tufan
3 yıl önce