|

TUR Azerbaycan 2015 başladı

Azarbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası Azerbaycan Bisiklet Turu'nın ilk etabı başladı.

Yeni Şafak
11:20 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:27 - 6/05/2015 Çarşamba
AA

Bakü Bayrak Meydanı önünden start verilen tura, 24 ülkeden 25 takım katılıyor. Bakü-Sumgayıt güzergahındaki 154 kilometrelik ilk etap yarışlarında Türkiye'yi 6 sporcudan oluşan Torku Şekerspor takımı temsil ediyor.



Torku Şekersporlu bisikletçi İsmail Aksoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü etabın sprinterlere yönelik olduğunu söyleyerek, "Takımımızda üç sprinter var. Bu yarışı kazanacağız" dedi. Aynı takımdan bir diğer bisikletçi Muhammet Atalay ise, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katıldığını ve 7. etabın birincisi olduğunu bildirdi.



Türkiye Bisiklet Turu'nun kendileri için güzel bir antrenman olduğunu ifade eden Atalay, "Diğer arkadaşlarım da Konya'da iyi hazırlandı. 2013'te Bakü turunu kazanmıştık. Geçen sene 8. olmuştuk. Bu sene de kazanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.



Yarışmanın ikinci etabı, Bakü'den Hazar Denizi kıyısı ve Gobustan bölgesi güzergahından İsmailli bölgesine kadar olan 187 kilometrelik alanda yapılacak. Üçüncü etap, Gebele-Şeki-Gebele güzergahındaki 177 kilometrelik, 4. etap da Gebele-Mingeçevir arasındaki 205 kilometrelik parkurlarda gerçekleştirilecek.



Turun 5. ve son etabı ise 10 Mayıs'ta başkent Bakü'de yapılacak.



#azerbaycan
#bisiklet turu
#bakü
9 yıl önce