|

Türk futbolseverlerin tercihi Liverpool

Günümüzde aynı şehirde, aynı ülkede, hatta aynı kıtada olmasak bile, dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşen futbol olaylarını sosyal medya sayesinde anında öğrenebiliyoruz. Bu müthiş bilgi paylaşımı ve erişilebilirlik yetisi, özellikle Premier Lig ekiplerine binlerce taraftar kazandırdı.

Yeni Şafak
14:36 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:27 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk futbolseverler Premier Lig takımlarından en çok Liverpool'u destekliyor.
Türk futbolseverler Premier Lig takımlarından en çok Liverpool'u destekliyor.

John Andrews'in Bitmeyen Tutku kitabında Premier Lig ekiplerinin sosyal medyadaki etkinlikleri sayesinde binlerce taraftar elde ettiğini kaleme aldı.

Dünya üzerinde bir çok ülke üzerinde araştırma yapılan yazıda Türk futbolseverlerin en çok takip ettiği ve sempati duyduğu takım da ortaya çıkı.

Kasım 2015 baz alınarak verilen bilgilere göre Arsenal'in dünya üzerinde sosyal medya üzerinden daha çok taraftar etkileşimi aldığı görüldü. Sonrasında ise Liverpool, Manchester United ve Chelsea geliyor.


2017 yılında Premier Lig takımlarının takipçi sayıları;
  • Manchester United: 15.3 milyon takipçi
  • Arsenal: 12 milyon takipçi
  • Chelsea: 10.6 milyon takipçi
  • Liverpool: 8.85 milyon takipçi
Türk futbolseverlerin tercihi neden Liverpool?
  • Liverpool'un Türk futbolseverler tarafından en çok tercih edilen Premier Lig takımı olmasındaki sebeplerin başında 2005 yılındaki Şampiyonlar Ligi finali geliyor. O finalde Liverpool, İtalyan devi Milan karşısında 3-0 geriden gelerek maçı penaltılara taşımış ve efsanevi bir galibiyet elde etmişti. İstanbul'da oynanan o final karşılaşması Liverpool'un Türkiye'deki taraftar kitlesini de arttırdı.

https://www.youtube.com/embed/iZA4_ci78QI

#John Andrews
#Liverpool
6 yıl önce