|

Türk futbolunun efsane ismi Turgay Şener'i kaybettik

Galatasaray'ın ve milli takımın unutulmaz kalecisi, 'Berlin Kaplanı' lakaplı file bekçisi Turgay Şeren, dün İstanbul'da vefat etti. 84 yaşında aramızdan ayrılan ve taraflı tarafsız herkesin sevgisini ve saygısını kazanan efsane, spor dünyasını yasa boğdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2016 Cuma
Güncelleme: 03:20 - 8/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Spor dünyası dün sabah saatlerinde gelen acı bir haberle sarsıldı. Galatasaray'ın ve Milli Takımımız'ın unutulmaz kalecilerinden, 'Berlin Panteri' lakaplı Turgay Şeren, 84 yaşında vefat etti. Rahatsızlığı yüzünden son zamanlarda yürüyemeyen Turgay Şeren, bir süredir tedavi görmekteydi.



18 YILDA 405 MAÇ, 8 ŞAMPİYONLUK


Kariyerinin tamamını Galatasaray'da geçiren Şeren, 18 yıl boyunca formasını giydiği sarı-kırmızılı takımla 369 lig, 18'er kupa ve Avrupa kupası maçı olmak üzere toplam 405 karşılaşmada görev yaptı. 3 İstanbul Profesyonel Lig, 2 Süper Lig ve 3 de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Şeren, sarı-kırmızılı formayla 55 karşılaşmada Fenerbahçe'ye karşı görev yaparak, iki takım arasındaki derbi tarihinde en çok maça çıkan oyuncu oldu. Turgay Şeren, 1959 yılında Arjantin'in River Plate takımı ile anlaşmasına rağmen Galatasaray'ın yüksek bonservis bedeli istemesi nedeniyle bu transfer gerçekleşemedi. River Plate forması altında üç hazırlık maçına çıkan Şeren, bir Güney Amerika takımında futbol oynayan ilk Türk oyuncu unvanına sahip oldu.





YARIN DEFNEDİLECEK


Şeren için, yarın 13.30'da Florya'daki Galatasaray Yardımlaşma Vakfı'nda ve 15.00'te de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da anma töreni düzenlenecek. Merhum Turgay Şeren'in cenazesi aynı gün Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.



Şeren'e baş sağlığı mesajları


GALATASARAY


“G.Sarayımızın ve Milli Takımımızın unutulmaz kalecisi ve kaptanı Turgay Şeren, İstanbul'da vefat etmiştir. G.Saray ve Türk Spor Ailesi'ne başsağlığı dileriz."



FENERBAHÇE


"Turgay Şeren'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, G.Saray'a ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz."



BEŞİKTAŞ


“Spor ahlakıyla futbolseverlerin sevgisini, saygısını kazanmış, Turgay Şeren'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, spor camiasına başsağlığı dileriz.”



TRABZONSPOR


“Futbolun efsane isimlerinden Turgay Şeren'e Allah'tan rahmet dileriz. Ailesinin, futbol dünyasının ve Galatasaray'ın başı sağolsun.”


BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM


"Spor dünyamız kıymetli bir mensubunu kaybetmiştir. Milli takımımızın ve Galatasaray'ın unutulmaz kalecisi Turgay Şeren'e Allah'tan rahmet, ailesine ve bütün spor camiasına başsağlığı diliyorum."



YILDIRIM DEMİRÖREN


“Büyük sporcu ve centilmenlik timsali Turgay Şeren'in vefatı nedeniyle büyük üzüntü yaşıyorum. Şeren'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve tüm futbol camiasına başsağlığı dilerim.”



FATİH TERİM


"Türk futbolunun ve G.Saray'ın en büyük değerlerinden Turgay ağabeyime Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı dilerim."


Diğer kulüpler de Turgay Şeren'i unutmadı ve başsağlığı mesajı yayınladı.





#Galatasaray
#Turgay Şeren
#Berlin Kaplanı
8 yıl önce