|

Türk futbolunun 'Messi'si kariyerini riske atıyor

Fatih Terim'in Türkiye Futbol Direktörü olduğu dönemde uzun uğraşlar sonucunda A Milli Takım'a kazandırılan Emre Mor, Borussia Dortmund'a transferi sonrasında 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Ay-Yıldızlı forma ile dikkat çekici bir performans sergilemiş ve kendisinden beklentiyi tepeye çıkartmıştı. Ancak genç futbolcunun kariyer basamaklarını tırmanışında ciddi sıkıntılar yaşandı ve gelinen noktada yeni takımı Celta Vigo'da umutların kaybedildiği bir futbolcu konumuna geldi.

Yeni Şafak
21:35 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:47 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Emre Mor, A Milli Takım formasıyla çıktığı 15 resmi maçta 1 gol attı 3 de asist yaptı.
Emre Mor, A Milli Takım formasıyla çıktığı 15 resmi maçta 1 gol attı 3 de asist yaptı.

Milli Takıma geliş süreci, Dortmund'a transferi ve 2016 Avrupa Şampiyonası, Emre Mor için muazzam bir kariyerin habercisiydi. Yıldız adayı, kendisinden beklenen gelişimi gösteremeyince ve futbol dışı konulara ilgisini kaydırınca Dortmund'da teknik direktör Tuchel'in tepkisini çekmiş ve Alman ekibiyle yolların ayrılması süreci hızlanmıştı.

Tuchel sonrasında da takımda yer bulamayan ve Dortmund'un kendisinden istediklerini veremeyen oyuncu, La Liga kulüplerinden Celta Vigo'nun teklifini kabul etti. İspanya'da daha rahat oynayabileceğini düşünerek kendisine yeni bir yol çizen Emre Mor, sadece yeteneğine güvendi ancak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.


"Yetenek futbolda her şey değildir"

İngiliz spor yazarı Samuel Gilbert, Real Madrid ve Barcelona'ya transfer olabilme hayaliyle La Liga'ya giden Emre Mor için bir yazı kaleme aldı. Gilbert, "Türk harikası Emre Mor'un gözden düşüşü bütün genç futbolcular için bir uyarı" ifadesini kullandı.



Emre Mor'un milli takımda oynadığı dönemde gösterdiği performans Türk futbolseverleri heyecanlandırmıştı;

#Emre Mor
#Türkiye
#Celta Vigo
6 yıl önce