|

Türkiye-İran: 2-1

A Milli Futbol Takımımız, İran'ı Cenk Tosun'un attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Ay-Yıldızlılar'ın bir sonraki sınavı cuma günü Tunus ile.

Yeni Şafak
23:22 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:30 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cenk Tosun.
Cenk Tosun.

Türkiye, hazırlık maçında İran ile karşı karşıya geldi. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmada Ay-Yıldızlılar, rakibini Cenk Tosun’un attığı gollerle 2-1 mağlup etti.

Maçta
n dakikalar;

2. dakikada Okay, rakipten kaptığı topla hareketlenip savunmanın arkasına sarkan Cenk Tosun’u gördü. Bu futbolcu kalecinin üzerinden aşırtmak istedi ancak Beiranvand son anda topa müdahale etti.

6. dakikada kendi yarı sahasından aldığı topla hareketlenen Mehmet Topal, Cenk Tosun’a güzel bir pas çıkardı. Cheshmi’den sıyrılan yıldız golcü, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

17. dakikada Cenk Tosun savunmanın arasından çok iyi bir pasla Yusuf Yazıcı’nın kaleciyle karşı karşıya kalmasını sağladı. Genç oyuncunun şutunda kaleci Beiranvand son anda topu kornere gönderdi.

24. dakikada Şener’in hatalı pasında topu kapan Jahanbakhsh, soldan bindiren Hajsafi’yi gördü. Bu futbolcunun karşı karşıya vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı gole izin vermedi.

34. dakikada soldan bindiren Hasan Ali, rakibini ekarte ederek ceza sahası yayındaki Cengiz’i gördü. Bu futbolcunun sert şutunda köşeye giden topu son anda kaleci Beiranvand kornere gönderdi.

Dakikalar 50'yi gösterirken bir kez daha sahneye çıkan Cenk Tosun, şık bir vuruşla kendisinin ve milli takımımızın 2. golünü kaydetti. Bu arada 90. dakikada çizgiden topu eliyle çıkaran Ömer Bayram kırmızı kart görürken İran da penaltı kazandı. Atışı gole çeviren Dejagah da maçın skorunu belirledi.

  • Ay-yıldızlı ekibimiz sıradaki hazırlık maçlarında 1 Haziran Cuma günü İsviçre'de Tunus, 5 Haziran Salı günü de deplasmanda Rusya ile karşı karşıya gelecek.

İran karşısında 2 gol atan #CenkTosun'un A Milli Takım istatistiği

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()



#Türkiye
#İran
#Hazırlık maçı
6 yıl önce