|

UEFA'dan tarihi karar: Lüks vergisi geliyor

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, koronavirüsün neden olacağı ekonomik kayıplar nedeniyle kulüpler için çok endişeli olduklarını söyledi. “Milyonlarca dolar kaybedebiliriz” diyen Ceferin, yüksek harcama yapan kulüplere lüks vergisi getireceklerini söyledi.

Haber Merkezi
01:00 - 21/05/2020 Perşembe
Güncelleme: 01:20 - 21/05/2020 Perşembe
Yeni Şafak
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası oluşan futbol gündemi ve gelişmelere dair önemli açıklamalar yaptı. The Guardian’a bir röportaj veren ve gelecekte futbolu ve futbol kulüplerini nelerin beklediği konusunda açıklamalar yapan Ceferin, “Hala yapılacak çok iş var. 2 ay aradan sonra geçen hafta ilk kez UEFA’nın İsviçre’deki merkezine gidebildim. Ortada çok fazla bilgi var, konu var, takvimsel işler var. Doğru ayarlamalar yapamazsak milyonlarca dolar kaybedebiliriz. Bu yüzden geceleri doğru düzgün uyuyamıyorum. Kulüpler için çok endişeliyiz. Liglerin batmaması için uğraşıyoruz. Bu yüzden yapacak çok işimiz var” dedi. Koronavirüsün sonsuza kadar süreceğini düşünmediğini belirten UEFA Başkanı, “Bence birçok insanın düşündüğünden daha çabuk değişecek. Daha büyük dalgaların geleceğini söyleyen kıyamet senaryolarını sevmiyorum. Hazırız ve yetkililerin tavsiyelerini takip edeceğiz. Bence, taraftarların olduğu eski futbol çok yakında geri gelecek. Futbol, birinci ve ikinci dünya savaşlarından sonra değişmedi ve bir virüs yüzünden değişmeyecek” ifadelerini kullandı.

FİNANSAL FAİR PLAY SÜRECEK

Finansal Fair Play’in (FFP) geleceği konusunda da konuşan UEFA Başkanı Ceferin, “Kulüpler kurallara uymazlarsa yaptırımlar olacak. Çok kısa süre içerisinde olmayacak ama FFP, sürekli modernize edilmesi gereken bir kurallar bütünü. Rekabetin dengesini sağlayabilmek için FFP var ve bozulduğu an müdahale ederiz. Kafamızdaki ilk düşünce, lüks vergisi getirmek. Birçok düşüncemiz, planımız var. Gelecekte ne kadarını hayata geçirebiliriz, bilmiyorum. Hayatımız normale döndüğünde eski FFP kurallarına dönüş yaparız diyebilirim” diye konuştu. Futbolcuların maaşlarına da değinen Ceferin, “Futbolcular aç gözlü değiller. Fiyatlara piyasa karar verir. Futbol ve futbolcular büyük vergiler ödüyor. Kriz nedeniyle piyasanın da düşeceğini görüyoruz. Kulüpler daha akıllıca hareket etmeli” dedi.

SEZONU BİTİRMEK İSTİYORUZ
  • FIFA Başkanı Gianni İnfantino’nun “Maç sayısını azaltmamız gerek” şeklindeki fikrini de eleştiren Aleksander Ceferin, “Infantino’yu anlamaya çalışıyorum. Bir gün başka, diğer gün başka konuşuyor. Bir yandan ‘maç sayısını düşürelim’ diyor, öbür yandan 24 takımla Kulüpler Dünya Kupası oynatmak istiyor” ifadelerini kullandı. Aleksander Ceferin, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın 2021 yılında oynanacağına inandığını da ifade etti. Dün son olarak Portekiz’in Record gazetesine açıklamalarda bulunan Ceferin, “Planımız ağustos ayı sonuna kadar UEFA organizasyonlarını bitirmek. Koronavirüs salgını sakinleşiyor gibi görünüyor. Avrupa’da liglerin yüzde 80’ini yeniden başlayacak. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin neden oynanmaması gerektiğini anlamıyorum” yorumunu yaptı.
#Koronavirüs
#UEFA
#Aleksander Ceferin
4 yıl önce