|

Uluslar Ligi'ne kötü başladık

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ilk maçında Trabzon’da Rusya’ya mağlup olarak kötü bir başlangıç yaptı. Konuk ekibe galibiyeti getiren goller 13. dakikada Cheryshev ile 49’da Dzyuba’dan gelirken, millilerin tek golünü ise 41. dakikada Serdar Aziz kaydetti.

Haber Merkezi
04:00 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:27 - 8/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye, Rusya’ya mağlup olarak kötü bir başlangıç yaptı
Türkiye, Rusya’ya mağlup olarak kötü bir başlangıç yaptı

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ilk maçında Türkiye, Şenol Güneş Kompleksi’nde ağırladığı Rusya’ya 2-1 mağlup olarak kötü bir başlangıç yaptı. Milli Takım gruptaki 2. maçını İsveç ile 10 Eylül Pazartesi günü deplasmanda yapacak.

13. dakikada Fernandes’in sağdan ortasında Kuzyaev’in kafa ile arkaya aşırttığı topu savunmada Şener uzaklaştırmak istedi ancak Cheryshev, önünde kalan topu düzgün bir vuruşla Serkan’ın yanından ağlara gönderdi: 0-1. 41. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun sağdan ceza sahasına ortaladığı topu savunmada Dzhikiya uzaklaştırmak istedi ancak kısa düşen topu Serdar ceza sahası yayının üzerinden bekletmeden kaleye gönderdi, mililer, beraberliği yakaladı: 1-1. 49. dakikada Gazinski’nin aşırtma pasında savunmanın arkasına iyi hareketlenen Dzyuba bekletmeden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Savunma oyuncuları ofsayt itirazında bulunsa da hakem Artur Dias’ın kararı değişmedi ve karşılaşmada Rusya yeniden öne geçti: 1-2. 66’da ceza yayının önünden Oğuzhan sol kanattan bindiren Hakan Çalhanoğlu’na topu aktardı, onun bekletmeden yaptığı vuruşta top kaleci Lunev’in kucağında kaldı. 71’de sağdan kazanılan serbest vuruşu kullanan Hakan Çalhanoğlu’nun ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Okay Yokuşlu’nun altıpas önünde yaptığı kafa vuruşu az farkla auta gitti. 80’de Cengiz, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti, Lunev topu son anda kornere çeldi. 89’da ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Dzyuba, dönerek vuruşunu yaptı, üst direğe çarpan top auta çıktı. 90’da Yunus’un şutunda savunmadan dönen top ceza sahası yayının üzerindeki Hakan Çalhanoğlu’nun önüne düştü, onun bekletmeden vuruşunda kaleci Lunev yatarak topu kontrol etti.


Trabzon’da milli coşku

Trabzonlu taraftarlar, A Milli Takım’a coşkuyla destek verdi. Taraftarlar, maç öncesi ay-yıldızlıları alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, mehter marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuyla takımlarına destek verdi. Maç öncesi statta açılan büyük afişlerde 2024 Avrupa Şampiyonası adaylığına vurgu yapılarak, “En iyisi için, şimdi bizim zamanımız. Trabzon hazır” ifadelerine yer verildi.


Bakanlar ve milletvekilleri taraftarla birlikte izledi

Bakanlar ve milletvekilleri, taraftarlarla maçı izledi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, Gençlik ve Spor eski Bakanı Osman Aşkın Bak ile AK Parti İzmir Milletvekili eski milli futbolcu Alpay Özalan ay yıldızlıları destekledi.

2 bin 767 gün sonra

Türkiye ile Rusya arasında oynanan UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçıyla Trabzon, 2 bin 767 gün sonra A Milli Takımı’nın maçına ev sahipliği yaptı. En son 9 Şubat 2011’de hazırlık maçında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Güney Kore ile karşılaşan ay-yıldızlılar, 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Şenol Güneş Spor Kompleksi’ndeki Medical Park Stadı’nda ilk maçına çıktı. 4 Eylül 2004 tarihinde de Dünya Kupası Eleme Grubu maçında sahasında Gürcistan ile karşılaşan A Milli Takımı, 14 yıl sonra Trabzon’da resmi bir maç oynadı.

#Milli Takım
#Rusya
#Türkiye
6 yıl önce