|

ÖZET | Milan'dan Juventus maçında muhteşem geri dönüş: Dünya bu maça kilitlendi

İtalya Serie A'nın 31. haftası muhteşem bir maça sahne oldu. Milan, evinde karşılaştığı Serie A lideri Juventus'u 2-0 geriye düştüğü maçta 4-2 mağlup etti. Milan'ın Juventus'u 4-2 yendiği maçın özet görüntülerini ve gollerini haberimizde izleyebilirsiniz. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun da ikinci yarıda oyuna dahil olarak galibiyete katkı sağladığı Milan-Juventus maçının geniş özeti haberimizde.

01:00 - 8/07/2020 Çarşamba
Güncelleme: 01:55 - 8/07/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Milan, Juventus'u 4-2 mağlup etti ve futbolcular büyük sevinç yaşadı.
Milan, Juventus'u 4-2 mağlup etti ve futbolcular büyük sevinç yaşadı.

İtalya Serie A'nın 31. haftasında Milan, 2-0 geriye düştüğü maçta lider Juventus'u 4-2 yenerek müthiş bir geri dönüşe imza attı. Büyük bir heyecana sahne olan maçta milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu da ikinci yarıda oyuna dahil oldu ve takımının geriden gelerek maçı kazanmasına destek oldu. Milan'ın Juventus'u 4-2 yendiği maçın özetini ve gollerini haberimizden izleyebilirsiniz.

Milan-Juventus maçının önemli anları;

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 31'inci haftasında lider Juventus, Milan'a deplasmanda 4-2 yenildi. Milano'daki San Siro Stadı'nda oynanan müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, ikinci 45 dakikada fileler 6 kez havalandı.

GOL!

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf konuk ekip oldu ve 47'nci dakikada Adrien Rabiot Juventus'u öne geçirdi: 0-1.

GOL!

53'üncü dakikada, Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo siyah-beyazlılar adına farkı 2'ye çıkardı: 0-2.

GOL!

62'nci dakikada, Milan'ın kazandığı penaltı atışını gole çeviren Zlatan İbrahimovic farkı 1'e indirdi: 1-2.

GOL!

66'ncı dakikada, Franck Kessie kırmızı-siyahlılar adına maçta yeniden eşitliği sağlayan golü attı ve skoru 2-2 yaptı.

GOL!

Bu golden 1 dakika sonra Rafael Leao, Milan'ı üstün duruma getiren gole imza attı: 3-2.

GOL!

80'inci dakikada ev sahibi Milan, Ante Rebic'in ayağından bulduğu golle maçın skorunu tayin etti: 4-2.

Hakan Çalhanoğlu ikinci yarıda oyuna girdi
  • Sakatlığı sebebiyle bu maça Milan yedek kulübesinde başlayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ise devre arasında Lucas Paqueta'nın yerine ikinci yarıda forma giydi.
Milan Serie A'da 5. sıraya yükseldi

Böylece Milan, önce 2 farklı geriye düştüğü mücadeleyi 4-2 kazanarak ligdeki çıkışını sürdürdü. Kırmızı-siyahlılar, salgın sonrası dönemde oynadığı 5'inci maçında 4'üncü galibiyetini elde etti. Bu galibiyetle puanını 49'a yükselten Milan, puan tablosunda maç fazlasıyla 5'inci sıraya yükseldi.

Juventus şampiyonluk yolunda avantaj tepti

Lider Juventus ise öne geçtiği müsabakada üstünlüğünü koruyamayarak net bir avantajdan yararlanamadı. 75 puanla lider konumdaki siyah beyazlılar, Milan'ı yenerek şampiyonluk yolunda rakipleriyle arasındaki puan farkı açma fırsatını tepti. Juventus ligde 4'üncü mağlubiyetini alırken, 7 maç aradan sonra yenilgi yaşadı.


  • Bu sonuçla şampiyonluk mücadelesi veren Juventus 75 puanda kalırken, Milan puanını 49'a çıkardı.
Serie A'da Lazio büyük fırsatı kaçırdı
  • Diğer yandan, bugün oynanan ligin 31'inci haftasının açılış maçında ise lider Juventus'un en yakın takipçisi başkent ekibi Lazio, Lecce deplasmanından sürpriz yenilgiyle ayrıldı. Lazio, 1-0 öne geçtiği maçı 2-1 kaybederek, şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı. 68 puanla 2'nci sıradaki yerini koruyan Lazio, bu sezon üst üste 2'nci, toplamda 5'inci yenilgisini yaşadı. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Lecce ise Lazio galibiyetiyle puanını 28'e yükseltti ve 17'nci sıraya çıktı. Lazio, bu yenilgiyle lider Juventusla arasındaki 7 puanlık farkı eritme fırsatını da değerlendirememiş oldu.
İtalya Serie A'da puan durumu;
#Milan
#Juventus
#Rebic
4 yıl önce