|

VakıfBank Spor Sarayı yükseliyor

Türk sporuna ve özellikle voleybola yaptığı yatırımlarla bu alanda öncü kurumlardan biri olan VakıfBank’ın adını taşıyan spor sarayı inşası hızla ilerlemeye devam ediyor.

Yeni Şafak
15:03 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 12:08 - 16/06/2015 Salı
IHA

Bağlarbaşı'nda yapımı süren spor kompleksinde hafriyat ve kazı işlemleri sona erdi. 40 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımla VakıfBank tarafından Türk sporunun kullanımına sunulacak olan salon, 2016 yılı ağustos ayında hizmete girecek.



VakıfBank kendi adını taşıyan spor sarayı inşasında önemli mesafe kat etti. Üsküdar Bağlarbaşı'nda yaklaşık 7.5 hektar alan üzerinde devam eden inşaatın 4 Temmuz 2014 tarihinde başlayan yıkım, derin temel kazısı ve hafriyat çalışmaları sona erdi. Destek betonlamasının ardından VakıfBank Spor Sarayı artık yükselmeye başlıyor. Toplamda 33.300 metrekare kapalı spor alanına sahip olan yapının 2016 yılı ağustos ayında hizmete girmesi planlanıyor. Spor salonu, VakıfBank Bayan Voleybol Takımı'nın yanı sıra halkın kullanımına da açık olacak.



Dokuz kat olarak inşa edilen VakıfBank Spor Sarayı'nda:


Çok amaçlı spor salonu,


İki voleybol antrenman salonu,


Altı kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu,


Basın çalışma merkezi,


Cimnastik salonu,


Konferans salonu,


Kamp merkezi,


Serbest spor alanları,


Fitness ve spa merkezi,


Sauna, hamam ve buhar odaları,


Restoran ve kafeterya,


Çocuk oyun alanları,


Bağımsız işyerleri,


250 araçlık kapalı otopark bulunacak.



VakıfBank Spor Sarayı, tamamlanmasının ardından başta voleybol olmak üzere tüm salon sporları, yüzme, cimnastik, masa tenisi ve dövüş sporlarında faaliyet gösteren takım ve sporculara ev sahipliği yapacak. 40 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımla VakıfBank tarafından Türk sporunun kullanımına sunulacak olan salonun kullanım ömrü ise en az 25 yıl olarak planlandı.


VakıfBank Bayan Voleybol Takımı, 2016-2017 sezonundan itibaren Türkiye Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarını bu salonda oynamaya başlayacak.

#VakıfBank Spor Sarayı
#bağlarbaşı
9 yıl önce