|

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda rekor çıktı

Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Etiyopyalı atlet Walelegn, kadınlarda ise yine Etiyopyalı Yeshaneh kazandı. Walelegn’in 59 dakika 50 saniyelik zamanlaması, Türkiye’deki en iyi yarı maraton derecesi oldu

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:17 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu’nda kazananlar belli oldu.
Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu’nda kazananlar belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen ve dünyanın en iyi 11 yarı maratonundan birisi olarak ‘Altın kategori’de koşulan Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu’nda kazananlar belli oldu.

Erkeklerde Etiyopyalı atlet Amdework Walelegn, 59 dakika 50 saniyelik dereceyle yarışı ilk bitiren isim olurken, bu derece aynı zamanda Türkiye sınırları içerisinde yapılan tüm yarı maratonlarda koşulan en iyi derece olarak dikkat çekti.

Erkeklerde ikinci 1 saat 7 saliselik derecesiyle Etiyopyalı Asefa Tefera olurken, Türk koşucu Kaan Kigen Özbilen, 1 saat 8 saliselik derecesiyle 3. oldu. Kadınlar kategorisinde yine ilk 2 sırayı Etiyopyalı atletler aldı. Ababel Yesnaneh1 saat 6 saniye 22 saliselik derecesiyle yarışı ilk bitiren isim olurken, Yesnaneh’i, 1 saat 7 saniyelik derecesiyle vatandaşı Roza Dereje takip etti. Kenyalı Diana Chemtai Kipyokei 1 saat 7 saniye 55 saliselik derecesiyle 3. oldu.

ISMAİL JUMA İÇİN PLAKET VERİLDİ

Geçen yıl yapılan Vodafone 12. İstanbul Yarı Maratonu’nu 1 saat 9 saliselik derecesiyle ilk sırada tamamlayan, kasım ayında ülkesinde geçirdiği motorsiklet kazasında hayatını kaybeden Tanzanyalı atlet Ismail Juma için takım arkadaşına plaket verildi. Juma’nın plaketini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal verdi.

Daha sonra Mevlüt Uysal, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, kazanan isimlere madalya ve ödüllerini takdim etti. Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu, 50’yi aşkın ülkeden 8 bin çipli sporcuyla gerçekleşti.

#​Vodafone
#İstanbul Yarı Maratonu
#Walelegn
#Yeshaneh
6 yıl önce