|

Webo'dan iddialı açıklamalar

Fenerbahçe’nin golcü futbolcusu Pierre Webo, takım halinde bir hedefe kitlendiklerini, kişisel hedeflerinin ikinci planda kaldığını belirterek, “Şampiyonluğa odaklandık” dedi.

14:15 - 14/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:46 - 14/01/2015 Çarşamba
IHA
Antalya’nın Seril ilçesi Belek beldesinde ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de golcü futbolcu Pierre Webo, sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri antrenman sonrası açıklamalarda bulundu.


“TAKIMIMIZDA ÇOK İYİ BİR ATMOSFER VAR”


“Kampımızla ilgili olumlu şeyler söyleyeceğim” diyerek sözlerine başlayan golcü futbolcu, “Tatili bıraktık ve tatilin ardından olumlu bir çalışma dönemine girdik. Takımımız işine çok iyi konsantre olmuş durumda. Takımımızda çok iyi bir atmosfer var. İkinci yarıda da hedeflerimize ulaşmak için yakalamış olduğumuz bu havayla iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Kendi adıma iyileşme sürecinin son bölümüne geldim. Ligin ikinci yarısına ben de iyi başlamak istiyorum. Bizim şampiyonluk hedefimize ben de katkıda bulunmak istiyorum. İnşallah hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşmak için sakatlıklar da yakamızı bırakır diye düşünüyorum. Şampiyonluk halinde yolumuza hep birlikte devam ederiz diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.


Öncelikle takım olarak şampiyonluğa kitlendiklerini ifade eden Pierre Webo, Fenerbahçe gibi bir kulüpte şampiyonluğun her zaman zorunluluk olduğunu sözlerine ekledi.


“BEN ŞAMPİYONLUĞA ODAKLANDIM”


Bir basın mensubunun sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olmasını hatırlatması üzerine Fenerbahçeli golcü futbolcu Pierre Webo, takım halinde bir hedefe kitlendiklerini, kişisel hedeflerinin ikinci planda kaldığını belirterek, “Ben şampiyonluğa odaklandım. Adımı Fenerbahçe tarihine yazdırmaya odaklanmış durumdayım. Samimi bir şekilde söylüyorum, ‘ben şu anda bu konuyu hiç düşünmüyorum. Gün gün düşünen biriyim. Takıma nasıl katkıda bulunurum buna odaklanmış durumdayım.’ İnşallah sezon sununda her şey iyi gidiyorsa sözleşme konusunda da oturur konuşuruz” dedi.


“AMACIM YÜZDE YÜZ EN İYİSİNİ YAPMAKTIR”


1 yıldır takımda yedek kalmasıyla ilgili gelen bir soru üzerine Kamerunlu futbolcu, “Her futbolcu gibi ben de maçın başından itibaren sahada olmak isterim. Ben ne yaparsam yapayım en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bazen ilk 11’de sahaya çıkıp gol kaydediyorum, bazen de yedekten gelip gol atmaya çalışıyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorum hep. Ben tabii ki her futbolu gibi ilk 11’de başlamak isterim ama hocamızın kararı bu, ben buna saygı duyarım. Motivasyon ile ilgili ise ben kulübede de olsam sahada da olsam her zaman motivasyonumu korurum. Sahada olduğum sürece de amacım yüzde yüz en iyisini yapmaktır” yanıtını verdi.


“ALTYAPI VEYA ORGANİZASYON GİBİ…”


“Taraftarlarımıza bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” diyen Fenerbahçe’nin golcü futbolcusu, “Ben başka bir kültürden geliyorum, yıllarca Avrupa'da oynadım ve bu işe bakışım oradan etkilenmem sebebiyle insanların dikkatini çekmiştir. Gördüğüm kadarıyla kendi işlerini yapma açısından Türk futbolcularının yeterince profesyonel olduğunu düşünüyorum. Benim açımdan eğer bir sorun varsa, bu Türk oyuncuların ya da benim profesyonelliğim ile ilgili değil kesinlikle. Onların aslında her türlü imkanları var, altyapı veya organizasyon gibi. Bu ülke futbolunun büyümesi için sadece kendine ve daha iyi noktalara gelebilmelerine inanmaları gerekir” yorumunda bulundu.


“EN İYİSİNİ YAPMALIYIZ”


Webo, Fenerbahçe’nin transfer döneminde forvet oyuncusu almak istemesiyle ilgili gelen bir soru üzerine, “Bana göre şu anda ligde bulunduğumuz konum son derece iyi. Orta saha oyuncusu olsun, hücum oyuncusu olsun bunları ayrı ayrı değerlendirmemek lazım. Takım gol attığında forvet oyuncusunun golü olmuyor bu. Tüm takımın golü oluyor. Yöneticilerimizin isteği bu. Ne isterlerse istesinler takımın iyiliği için. Bizim yapmamız gereken yeni bir forvet takıma katıldıysa onu en iyi şekilde karşılamalıyız. Ama yeni bir arkadaş da katılmazsa burada olan 4 forvet olarak takımımızı en iyi yerlere getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız" cevabını verdi.


“MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYORUZ”


Bir basın mensubunun, ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’ın zirvenin ardından Fenerbahçe’yi takip ettiğini hatırlatmasının ardından Webo, “Biz neler yapacağımızın ve potansiyelimizin farkındayız. Biz her iki rakibe de büyük saygı duyuyoruz. Onlar da çok iyi bir sezon geçirdi. Biz sadece derbilere odaklı düşünmüyoruz. Maç maç çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dediğim gibi şampiyonluk yolunda daha küçük gözüken takımlarla oynadığımız maçlar da çok önemli. Sezonu mutlu bitirmek istiyorsak o maçları da kazanmak zorundayız” dedi.
#fenerbahçe
#webo
#şampiyon
#Pierre Webo
9 yıl önce