|

Williams'ın hedefi şampiyonluk

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Turnuvası için İstanbul'a gelen dünyaca ünlü tenisçi Venus Williams, şampiyonluğu hedeflediğini söyledi.

Yeni Şafak
16:07 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:15 - 20/07/2015 Pazartesi
IHA

Garanti Koza Arena'da 20-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyon öncesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan ABD'li tenisçi, 10 yıl sonra tekrar İstanbul'a gelmenin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, "İpek Şenoğlu ile anılarımızı canlandıracağız. Yine köprüde olacağız. Turnuvayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.



'Büyük rekabet yaşayacağız'

Williams, 10 yıl önceki şampiyonluğunun hatırlatılması ve bu yılki şansının sorulması üzerine, "Kendime büyük baskı oluşturmayı istemiyorum. Elbette turnuvada şampiyon olmayı istiyorum. Turnuvada büyük rekabet yaşayacağız. Rakiplere saygı duyuyorum" diye konuştu.



'Zirvede kalmak daha zor'

Zirvede yer almanın zorluğuna dikkat çeken ünlü raket, "Zirvede kalmak bir numara olmaktan daha zor. Başarılı olmak için her zaman tutarlı performans sergilemeniz lazım. Zihinsel olarak güçlü olmak zorundayız. Gençlerin de başarılı olması için çok çalışmaları lazım" ifadelerini kullandı.


Tenisin Türkiye'de bir numaralı spor olmadığını dile getiren Williams, daha popüler hale geldiğini ifade etti.



Durmuş: Dünyanın Türk tenisine bakışı değişti

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş ise, 2005 yılında düzenlenen turnuvadan beri tenisi geliştirdiklerini vurgulayarak, "Geçmiş yıllarda İstanbul Cup'ı yer değiştirerek turnuvayı düzenlemeye çalıştık. Şimdi ülke kendi sponsorlarını oluşturdu. Artık tesislerimizde yapıyoruz. 2005 yılında Venus Williams, İstanbul'a gelince tüm gözler Türkiye'ye çevrilmişti. O günden beri düzenlemiş olduğumuz turnuvalarla dünyanın en önemli organizasyonları içine girdik. Şu anda en fazla turnuva düzenleyen ülkeyiz. Dünyada Türk tenisine bakış değişti" açıklamasını yaptı.

#Venus Williams
#TEB BNP Paribas İstanbul Cup Turnuvası
9 yıl önce