|

Yeniden Güneş’li günler için

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020 yolunda ilk maçına bugün Arnavutluk deplasmanında çıkıyor. Ay-yıldızlılarımız, İşkodra’dan 3 puanla dönerek, Pazartesi günü Eskişehir’deki Moldova maçına moralli çıkmak istiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 04:44 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Arnavutluk maçı öncesinde futbolcularla idmanda.
Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Arnavutluk maçı öncesinde futbolcularla idmanda.

A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu’ndaki ilk maçında bugün Arnavutluk ile İşkodra kentinde karşı karşıya gelecek. Türkiye Futbol Federasyonu ile sözleşmesi 1 Haziran 2019’da yürürlüğe girecek olmasına rağmen özel görevlendirmeyle A Milli Futbol Takımı’nın başına geçen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, ay-yıldızlı ekipteki ikinci dönemi bugün oynanacak Arnavutluk maçıyla başlayacak.

Milli takımdaki ilk dönemine 16 Ağustos 2000’de başlayan ve 22 Mart 2004’te görevinden alınan Şenol Güneş, 15 yılın ardından, bugün oynanacak 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu ilk maçında ay-yıldızlı ekibin başında sahaya çıkacak. A Milli Takımımız, gruptaki ilk maçında 3 puanı alarak Pazartesi günü Eskişehir’de oynayacağı Moldova maçına moralli çıkmak istiyor. Aday kadroya çağrılan isimlerden Mehmet Topal ve İrfan Can Kahveci sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarldılar. İki ülke taraftarları da maça ilgi gösterirken, biletler tükendi. Türkiye’nin yer aldığı grupta bugün aynı saatte Andorra-İzlanda ve Moldova-Fransa maçları oynanacak.

Ay-yıldız 567. kez sahada

A Milli Futbol Takımı, Arnavutluk ile bugün deplasmanda yapacağı 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu ilk maçıyla 567. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, 96 yıllık tarihinde 297’si resmi, 269’u özel 566 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 133 defa berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, 242’si deplasmanda, 244’ü evinde, 80’i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3 golü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 741 gol attı, kalesinde ise 819 gol gördü.

Panucci umutlu

Arnavutluk Milli Takımı Teknik Direktörü Christian Panucci, iyi bir savunmaya sahip olduklarını söyledi. İtalyan çalıştırıcı, fiziksel ve moral olarak maça hazır olduklarını belirterek, “Türkiye’nin santrforlarının tecrübeli olduğunu biliyorum. Ancak Arnavutluk’un savunması gayet iyi. Avrupa’nın en iyi liglerinde oynayan oyunculardan kurulu sağlam bir defansımız var. 90 dakika yüksek tempoda oynarsak galibiyet alabiliriz” dedi.

Her maçı kazanmak istiyoruz
  • 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu ilk maçında bugün Arnavutluk ile deplasmanda karşılaşacak A Milli Takım’da teknik direktör Şenol Güneş, yeni bir döneme başlayacaklarını belirterek, “Gruptan çıkabilmek için her maçı kazanmak durumundayız. Her maçta işimiz zor, her maça kazanmak için çıkacağız” dedi. Arnavutluk’u tanıdıklarını belirten Güneş, “Defansta kesici oyuncuları var, ileride hızlı oyuncuları var. Yetenekli aynı zamanda da tecrübeli oyuncuları var. Önemli olan sahada düşündüğümüz oyunu oraya getirebilmek. Biz buna çalışacağız, iyi oyuncularımız var. Rakibin her türlü oyun tarzına hazır olmalıyız. Bizler çalıştık, inşallah karşılığı iyi bir sonuçla gelir bize” diye konuştu.
  • MİLLİ TAKIMA ORTAK DEĞER
  • Milli takımın ortak bir değer olduğunu belirten Güneş, “Tüm oyuncuların takımları var, milli takım ortak değerimiz. İlk gün ne heyecanım varsa, her maçta aynı heyecanım var. Takımda da bu var. Gruptan çıkmak, Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz. Rakiplere bakmıyoruz. Çıkacak her oyuncumun milli takıma hazır olduğunu düşünüyorum. Başlangıç olarak en iyi silahları kullanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

50 yaşında da olsam gelirim

A Milli Takımı’nın tecrübeli ismi Emre Belözoğlu, milli takım için heyecanının hiçbir zaman bitmeyeceğini belirterek, “50 yaşında evimde otururken milli maça çağırsalar aynı heyecanla gelirim. Milli takımın olduğu her yerde olmak büyük şereftir” dedi. EURO 2020’ye katılmak istediklerini ifade eden Belözoğlu, “Bu tecrübeyi yıllar önce yaşamış ve ülkemize yaşatmış bir teknik adam başımızda. Bende hoca ile 20’li yaşların başında çalışmıştım. Bizler grupta iyi rakiplere karşı oynayacağız ama iyi bir jenerasyon, iyi harmanlanmış bir ekibimiz var. Ülkenin en değerli takımı milli takım. Hocamız görev verdiği sürece genç arkadaşlara destek olacağız. Kim oynarsa oynasın hepimiz burada tek bir hedef için varız. O da 3 puanla ayrılmak” diye konuştu.


BU TAKIMA İNANIYORUM

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde iyi bir sinerji yakaladığını söyledi. EURO 2020’ye katılacağımıza inandığını belirten Kasapoğlu, “Milli takım adına, yarınlar adına çok ümitli olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. A Milli Futbol Takımı’nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki mücadelesini değerlendiren Kasapoğlu, “Şenol Güneş hocamız başladı. 1 Haziran itibarıyla tam olarak başlayacak. Kampta ciddi bir heyecan var, dinamizm var. İnşallah takımımızın önümüzdeki maçları galip gelerek atlatacağına inanıyorum” dedi. Futbolcuların dinamizme sahip olmasının ve Şenol Güneş’in hem geçmişteki milli takım başarıları hem de Beşiktaş’ta elde ettiklerinin önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Milli takım adına çok ümitli olduğumu ifade etmek istiyorum. Dün (Önceki gün) gördüğümüz tablo da zaten bunu pekiştirdi” ifadelerini kullandı. Bakan Kasapoğlu, milli takımın 2020 Avrupa Şampiyonası’na gideceğine inandığını dile getirdi. Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığından istifasına da değinen Kasapoğlu, “Yıldırım Bey hakikaten başarılı, özverili bir yönetim dönemi geçirdikten sonra, işlerinin yoğunluğu nedeniyle geçtiğimiz günlerde görevi bıraktı. Kendisine özverili çalışmaları ve katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hüsnü Güreli Bey genel kurula kadar devam edecek. Tecrübeli, iyi birikimi olan, yönetici bir isim. Federasyonumuzun zaten oluşmuş bir kurumsal yapısı var” dedi. Federasyonun Riva’daki tesislerini ziyaret ettiklerini hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı, “Gerçekten muhteşem bir tesis. Takımlarımız hem orada kamp yapıyorlar hem de federasyonumuzun idari yönden işlemleri orada gerçekleşiyor. Oradaki devasa tesislerle birlikte, takımımızın yeni heyecanı, yeni ekibimizle, gençlerimizle beraber, inşallah milli takım adına çok daha güzel yarınları ümit ediyorum” diye konuştu. Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi ile ilgili de konuşan Bakan Kasapolu, “VAR sistemini iyi anlayıp, iyi anlatmak gerekiyor. Hakemlerimize güveniyorum” dedi. Kasapoğlu, “Yabancı sayısını konuşmaktansa, altyapıyı konuşmak daha önemli” diyerek sözlerini tamamladı.


#​A Milli Futbol Takımı
#EURO 2020
#Şenol Güneş
5 yıl önce