|

Yerlikaya mahkemeye gidiyor

Asrın güreşçisi ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hamza Yerlikaya, bazı gazetelerin internet sitelerinde yer alan Hamza Yerlikaya’nın ‘istifa oyunu’ ve Hamza Yerlikaya'nın 'seçim' oyunu! başlıklarıyla yayınlanan haberler nedeniyle dava açmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
14:35 - 21/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:51 - 21/02/2015 Cumartesi
IHA

Hamza Yerlikaya'nın avukatı M. Numan Ergin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"Yapılan bu yayınlar bir 'kara propaganda' faaliyetinin ürünüdür. Yayınların hedefi ve maksadı, milletimizin ve devletimizin menfaatlerine hizmet etme şerefinden başka hiçbir hesabı olmayan Sayın Hamza Yerlikaya’yı yıpratmak ve karalamaktır. Sorumlu ve ahlaklı yayıncılıkta aslolan, yayınlamadan önce ilgili taraflar nezdinde bilginin doğruluğunu soruşturmaktır. Söz konusu iftiranın ne doğruluğu soruşturulmuş ne de herhangi bir kaynağa dayandırılma ihtiyacı duyulmuştur. Bu “kara propaganda” ürünü iftirayı ortaya atan ve yayınlayanlardan hukuk zemininde hesap sorulacağından kamuoyumuz şüphe duymamalıdır.


Sayın Hamza Yerlikaya, 09 Şubat 2015 Pazartesi günü Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na Spor Müşavirliği görevinden istifa ettiğini belirten dilekçesini sunmuş ve ayrıca Güreş Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirten dilekçesini ise 10 Şubat 2015 tarihinde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’na bizzat elden iletmiştir. İstifa dilekçesi, 10 Şubat 2015 tarih ve 343 sayı ile federasyonun resmi evrak kaydına alınmıştır.


Müvekkilimiz Sayın Hamza Yerlikaya hakkında yazılan bu tür gerçek dışı haberleri kınıyoruz. Sayın Hamza Yerlikaya’nın millete ve gönül verdiği Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yönelik başlatılan karalama kampanyası kapsamında yazılan ve yayınlanan asılsız haberler ile ilgili hukuki süreci başlattığımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

#Hamza Yerlikaya
#Türkiye Güreş Federasyonu
#Milletvekili
#Seçimler
9 yıl önce