|

Yol ayrımından kaptanlığa: Ozan Tufan

Önceki senelerde futbolundan daha çok özel hayatı ve disiplinsizliğiyle gündeme geldiği için Fenerbahçe ile yollarını ayırma aşamasına gelen Ozan Tufan, sezon başında yeniden döndüğü sarı-lacivertli takımda önce formayı aldı, ardından kaptanlığa yükseldi.

09:26 - 8/10/2019 Salı
Güncelleme: 09:38 - 8/10/2019 Salı
Diğer
Ozan Tufan bu sezon Fenerbahçe formasıyla 7 karşılaşmada görev aldı.
Ozan Tufan bu sezon Fenerbahçe formasıyla 7 karşılaşmada görev aldı.

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu ve Hasan Ali Kaldırım olmadığında kaptanlık pazubandını Ozan Tufan takıyor. Sarı-lacivertli kulüpte kaptan olmanın büyük bir gurur olduğunu belirten genç oyuncu, “Ayrıldıktan sonra Fenerbahçe’nin büyüklüğünü daha iyi anladım. Böyle büyük bir kulüpte kaptanlık yapmanın gururu ve mutluluğu tarif edilemez. Fenerbahçe’nin kaptanlığını yapmak büyük bir onur.

Aynı zamanda takım kaptanlığı yapmak büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Ben de bu sorumluluğun bilinciyle en iyi performansımı sergilemek ve takımıma katkı sağlamak istiyorum. Önemli olan Fenerbahçe’nin en iyi yerlerde olması ve zirveye yükselmesidir” ifadelerini kullandı.

Yönetim sözleşme yenileyecek

Sportif direktör Damien Comolli, 24 yaşındaki oyuncuyla görüşerek, uzun vadeli sözleşme imzalamak istediklerini söyledi. Sezon sonunda Emre Belözoğlu’nun futbolu bırakacağını düşünen yönetim, Ozan’ı Fenerbahçe’nin kaptanı olarak düşünüyor. Yönetim, bu sezon kaptanlık pazubandını takarak, Ozan Tufan’a ne kadar önem verdiklerini de gösteriyor.


Altay kalede güven veriyor

Fenerbahçe’de genç kaleci Altay Bayındır her maç, performansının üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Kalede başarılı performansıyla güven veren Altay Bayındır, yaptığı kurtarışlarla dikkat çekiyor.

Genç yaşına rağmen Fenerbahçe’de birinci kaleci olan Altay, özel psikolog eşliğinde çalışıyor. Psikolog, genç kaleciye, içinde bulunduğu ortamı yönetme, uygulama ve adapte olma konularında yardım ediyor.

Antrenmanların ardından özel çalışmalar da yapan Altay Bayındır; Neuer, Buffon gibi kalecilerin videolarını izliyor. Görev aldığı maçları tekrar izleyerek hatalarını gören genç kaleci, özellikle hatalarının üzerinden tek tek geçiyor ve yeniden tekrarlamamak için özel çalışma programı uyguluyor.




#Fenerbahçe
#ozan tufan
5 yıl önce