|

Yüksekova karayolunda zorlu antreman

Yüksekovalı tekerlekli kayakçılar müsabakalarda elde ettikleri başarılara yenilerini ekleyebilmek için pist olmaması nedeniyle karayolunda antrenman yaparak hazırlanıyor.

Yeni Şafak
13:36 - 24/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 24/06/2015 Çarşamba
AA

Eski milli takım antrenörü Bayram Ören gözetiminde yıl içinde katılacakları şampiyonaların hazırlıklarını yapan Yüksekova Tekerlekli Kayak Takımı, geçen yıl katıldıkları yarışmalarda 20'si altın 50 madalya elde etti. Genç sporcular, ilçede antrenman yapacak pist olmadığı için çalışmalarını dönüşümlü olarak Yüksekova-Şemdinli ve Yüksekova-Van karayolunda gerçekleştiriyor.



Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası için çalışmalarına devam eden sporcular, yoldan geçen araçlara ve tehlikeye rağmen saatlerce ter döküyor. Bayram Ören açıklamada, Yüksekovalı genç sporcuların başarılı olması için yoğun bir çaba sarfettiklerini belirterek, genç kayakçıların da fırsatları iyi değerlendirdiğini söyledi.



İlçede, özellikle tekerlekli kayak dalında yetenekli sporcular olduğunu anlatan Ören, şimdiye kadar 20 milli sporcu yetiştirdiğini ifade etti.



Ören, "Milli takımda şu an devam eden 10 sporcumuz mevcut. Geriye kalan 100 sporcumuzla da sağlam bir altyapı oluşturmaya çalışıyoruz. İlçede sporcuların antrenman yapacağı pist bulunmaması nedeniyle çalışmaları karayolunda sürdürüyoruz" diye konuştu.



'Bu sene tesislerimiz yapılıyor'

Yüksekova'da yapılması planlanan kayak tesisi temelinin bu yıl atıldığını dile getiren Bayram Ören, "Kaymakamımız ciddi anlamda ve her konuda bize destek veriyor. Bu da bizi son derece motive ediyor. Karayolunda idman yapmak gerçekten de çok zor. Bu tehlikenin de farkındayız ama buna mecburuz. İnşallah bu sene tesislerimiz yapıldıktan sonra daha iyi şartlarda idmanlarımızı gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.



Yüksekovalı sporcuların tekerlekli kayak sayesinde dünyanın farklı ülkelerini görme fırsatı bulduğunu ve ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiğini anlatan Ören, şunları kaydetti:


"Buradaki sporcularımızın birçoğu daha önce hiç ilçe dışına bile çıkamamışlar. Bu nedenle yarışlara katılmak üzere gittikleri farklı coğrafyalarda yeni kültürle tanışma fırsatı da buluyor. Böyle olunca da çocuklarımız daha da aydınlanıyor. Bu da büyük bir kazanımdır. Farklı şehirlere gittiğimizde güzel bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Hakkari'yi hiç görmemiş insanlar bize buraları soruyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Hakkari'nin başarılarla gündeme gelmesi sevindirici. Bizler de Hakkari'yi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz."



#tekerlekli kayakçılar
#yüksekova
#karayolu
9 yıl önce