|

Yunanistan sınırını koşarak geçecekler

Edirne'de düzenlenecek 'Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nda sporculardan Yunan sınırında pasaport ve vize istenmeyecek.

Yeni Şafak
11:27 - 10/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:05 - 10/06/2015 Çarşamba
AA

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Haluk Kaya yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi düzenlenecek maratonun pazar günü Selimiye Camisi önünde başlayacağını söyledi. Türk, Yunan ve Bulgar atletlerin katılacağı koşunun yarı maraton statüsünde olduğunu anımsatan Kaya, şöyle konuştu:



"Maraton Selimiye Camisi önünde başlayacak, kentin tanıtımına katkısı olması ve TRT'den canlı yayın yapılacak olması nedeniyle kültürel değerlerimizin bulunduğu yolları etap halinde hazırladık. Eski Cami'yi geçen 500 kadar sporcu Edirne Büyük Sinagog'una gelecek. Buradan tarihi Tunca ve Meriç köprüleri koşulacak, Karaağaç Mahallesi'nden Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşılacak. Burada sporcularımızda çip olduğu için Kastanies Sınır Kapısı'nda Yunan pasaport polisi sporcularımıza 'pasaport - vize' diyemeyecek. Bu sınırların vizesiz ve pasaportsuz geçildiği ilk etkinlik olarak geçen yılki maratonumuzda kayıtlara geçmişti. Bu yılda bunu yineleyeceğiz. Daha sonra Yunanistan'daki etabı tamamlayarak yeniden Türkiye'ye girecek sporcularımız için bitiş noktası Selimiye Camisi olacak."



Bu maratonun kentin tanıtımına katkısının yanında komşu ülkelerle ilişkilerine katkısının yadsınamaz ölçüde olduğunu ifade eden Kaya, yarı maratonun 14 Haziran Pazar günü koşulacağını kaydetti.

#sınırsız dostluk yarı maratonu
#pasaport
#vize
#yunanistan
9 yıl önce