|

Süper Lig puan durumu ve maç sonuçları! 26. hafta maç sonuçları

Süper Lig puan durumunu sizler için hazırladık. Süper Lig'de derbi ateşi yandı. Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştı. Her iki takımın da zaman zaman üstünlük kurduğu maçta pozisyonları değerlendiren olmadı ve maç 0-0 eşitlikle sona erdi. Bizler de sizler için Süper Lig puan durumunu ve maç sonuçlarını hazırladık.

Yeni Şafak
08:31 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:37 - 19/03/2018 Pazartesi
Diğer
Süper Lig puan durumunu ve fikstürünü Yeni Şafak ile takip edebilirsiniz.
Süper Lig puan durumunu ve fikstürünü Yeni Şafak ile takip edebilirsiniz.

Süper Lig puan durumu Yeni Şafak’ta. Spor ekibi tarafından oluşturulan canlı puan durumuyla Süper Lig’deki tüm sıralamaları kontrol edebileceksiniz. Aynı zamanda ise Süper Lig’in yanı sıra birçok ligi de yakın mercek altına alabileceksiniz. İşte Süper Lig puan durumu.

Fenerbahçe derbide istediğini alamadı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Galatasaray'la 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yolunda çok kritik 2 puan kaybetti.

Ülker Stadı'nda oynanan derbinin ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci yarıda iki takım da girdiği fırsatları değerlendiremedi ve mücadele 0-0 sona erdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 48'e yükseltirken, lider Galatasaray ise 54 puana çıktı.

Fenerbahçe, lider Galatasaray'ı yenip aradaki puan farkını 3'e düşürme fırsatını kullanamadı. Son 4 lig maçında sadece bir kez kazanan sarı-lacivertliler, 8 puan yitirdi ve şampiyonluk yarışında ağır yara aldı.

- Galatasaray'a karşı seri 7 maça çıktı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Galatasaray'a karşı oynadığı son 7 maçta da yenilmedi.

Sarı-lacivertliler, rakibine son olarak 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Stadı'nda 2-1 yenilmişti. Daha sonraki 7 maçta sarı-lacivertliler, Galatasaray'a karşı üç galibiyet ve dört beraberlik elde etti.

Fenerbahçe, ayrıca Galatasaray'a karşı son 5 lig maçında gol yemedi. Galatasaray, Fenerbahçe'ye son golünü 25 Ekim 2015'te Kadıköy'de 1-1 biten maçta Olcan Adın'la kaydetmişti.

Tarih Maç Skor

8 Mart 2015 Fenerbahçe-Galatasaray 1-0

25 Ekim 2015 Fenerbahçe-Galatasaray 1-1

13 Nisan 2016 Galatasaray-Fenerbahçe 0-0

20 Kasım 2016 Fenerbahçe-Galatasaray 2-0

23 Nisan 2017 Galatasaray-Fenerbahçe 0-1

22 Ekim 2017 Galatasaray-Fenerbahçe 0-0

17 Mart 2018 Fenerbahçe-Galatasaray 0-0

- Kocaman'la 5 derbide 4 beraberlik

Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, Galatasaray'la Kadıköy'de oynadığı 5 maçın 4'ünde beraberlikle sahadan ayrıldı.

Kocaman'ın Fenerbahçe'si, Galatasaray karşısında iç sahada sadece bir kez kazanırken, dört derbi ise beraberlikle sonuçlandı.


- Kalecilerden üstün performans

Derbide her iki takımın kalecisi de çok kritik kurtarışlara imza attı.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, özellikle son bölümde Galatasaray'ın girdiği net pozisyonlarda gole izin vermedi.

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera da özellikle ikinci yarıda Giuliano Victor de Paulo ve Jose Fernandao'nun net pozisyonlarında yaptığı kurtarışlarla kalesini gole kapattı.

- Başbakan Yıldırım ve Bakanlar derbiyi izledi

Başbakan Binali Yıldırım, derbiyi statta izledi.

Ülker Stadı'ndaki derbiyi Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da protokol tribününden takip etti.




Beşiktaş'ın "kabusu" Medipol Başakşehir

Süper Lig'de Medipol Başakşehir'e konuk olacak Beşiktaş, rakibine karşı galip gelmekte oldukça zorlanıyor.

Siyah-beyazlı futbol takımı, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan rakibiyle yaptığı 21 resmi maçtan sadece 4'ünü kazanabildi.

İki ekip arasında 19'u Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası'nda olmak üzere geride kalan 21 resmi maçtan 5'ini Medipol Başakşehir, 4'ünü Beşiktaş kazandı, 12 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Taraflar arasındaki son 12 resmi maçtan 9'u berabere biterken, rekabette Beşiktaş 25, Medipol Başakşehir 26 gol attı.

- Lig maçları

İki ekip Süper Lig'de 19 kez karşılaştı, dörder galibiyet aldı. Taraflar arasındaki 11 maçta da beraberlik bozulamadı.

Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 23 golüne, turuncu-lacivertli ekip aynı sayıda golle yanıt verdi.

- Beşiktaş, son 14 resmi maçta 2 kez kazanabildi

Beşiktaş, lig tarihinde galip gelmekte en çok zorlandığı rakibi Medipol Başakşehir karşısında son 14 resmi maçtan sadece 2'sini kazanabildi.

Süper Lig'de 2010-2011 sezonundaki her iki maçı da yitiren siyah-beyazlılar, aynı sezon Kayseri'de oynanan Türkiye Kupası finalinde karşılaştığı rakibine 2-2 biten uzatma bölümü sonrasında penaltı atışlarıyla üstünlük kurarak, kupayı müzesine götürdü.

Beşiktaş, 2011-2012 sezonundaki lig maçlarında rakibiyle BJK İnönü Stadı'nda 1-1, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ise 2-2 berabere kaldı. 2012-2013 sezonundaki maçlar ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-1, BJK İnönü Stadı'nda 2-2 bitti. 2014-2015 sezonunun ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan müsabakada Beşiktaş 2-1 galip geldi, ikinci yarıda aynı stattaki maç 0-0 sona erdi. 2015-2016 sezonunun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan müsabakayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı, ikinci yarıda Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşma 2-2 sonuçlandı. Geçen sezon Vodafone Park'taki müsabaka 1-1 tamamlandı, Medipol Başakşehir evinde 3-1 galip geldi. Bu sezonun ilk yarısında Dolmabahçe'deki karşılaşma 1-1 sonuçlandı.

- Deplasmanda tek galibiyet

Beşiktaş, Medipol Başakşehir ile rakip sahada yaptığı 10 resmi maçtan sadece birinde galibiyete ulaşabildi.

İki takım, Medipol Başakşehir'in ev sahipliğinde 7'si Atatürk Olimpiyat, 3'ü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda olmak üzere 10 kez karşı karşıya geldi. Dokuzu Süper Lig, biri Türkiye Kupası olmak üzere bu maçlardan 4'ünü Medipol Başakşehir, birini Beşiktaş kazandı, 5 müsabaka da eşitlikle sonuçlandı.

Siyah-beyazlılar, rakibi karşısında deplasmandaki tek galibiyetini Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 9 Kasım 2014 tarihindeki karşılaşmayı kırmızı kartlar nedeniyle 9 kişi tamamlayan Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Medipol Başakşehir, ev sahibi olduğu maçlarda 16 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü.

Beşiktaş, deplasmanda oynadığı 10 maçın tamamında gol yerken, sadece birinde gol yollarında suskun kaldı.


#Süper Lig
#Puan durumu
#Canlı puan durumu
#Gol krallığı
6 yıl önce
default-profile-img