|

Takdir teşekkür hesaplama! Kimler takdir ve teşekkür alabilir?

Karneler E-okul üzerinden erişime açılıyor. e-karnelerin erişime açılacak olmasıyla takdir ve teşekkür hesaplama işlemlerinin nasıl yapılacağı merak konusu oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete sunulan E-okul, takdir teşekkür hesaplama işlemlerini sorgulama imkanı sunuyor. Öğrencilerin puan değerleri ve dereceleri e-okul üzerinden görülebilir. İşte takdir teşekkür hesaplama işlemleri.

10:50 - 17/06/2021 Perşembe
Güncelleme: 10:51 - 17/01/2024 Çarşamba
Diğer
Okulların kapanmasının yaklaşmasıyla takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde.​
Okulların kapanmasının yaklaşmasıyla takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde.​

Okulların kapanmasının yaklaşmasıyla takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde. Okulların kapanmasına çok az bir süre kaldı ve yazılı sonuçları sistem üzerindeki yerini aldı. Şimdi ise en çok araştırılan konulardan biri takdir- teşekkür hesaplama işlemi. Tüm sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte yılsonu başarı puanı netleşen öğrenciler, karnelerine ek olarak bir belge alıp alamayacaklarını öğrenmek için takdir- teşekkür hesaplamaları yapıyor. Peki, bu işlem nasıl yapılıyor? Hangi not aralıklarında takdir veya teşekkür belgesi alınabiliyor? Tüm merak edilenleri derledik.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

YILSONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin yılsonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamının bu derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölümüyle elde edilen puandır.

Naklen gelen öğrencilerin yılsonu başarı puanı hesaplanırken yeni oluşacak haftalık ders saati sayısı toplamı esas alınır.

Yılsonu başarı puanı hesaplanırken bölme işlemi, virgülden sonra iki basamak yürütülür.

Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir.

Puan değerleri ve dereceleri:

Puan Derece

  • 85,00-100 Pekiyi
  • 70,00-84,99 İyi
  • 60,00-69,99 Orta
  • 50,00-59,99 Geçer
  • 0-49,99 Geçmez

LİSELERDE HESAPLAMA SİSTEMİ DEĞİŞTİ

Okullara devamı sağlamak için çaba gösteren Milli Eğitim Bakanlığı, takdir teşekkür hesaplama kriterlerini değiştirdi.

Öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.

İşte, o yönetmelik değişikliği bilgileri;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

  • a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
  • b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
  • c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
E- OKUL TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

e-Okul takdir teşekkür hesaplama işlemleriyle hangi belgeyi alabileceğinizi rahatlıkla görebilirsiniz. Öğrenciler yapılan sınavların sonuçlarını sistem üzerinden görebilecekler. Tahmini puan hesaplama robotları üzerinden ise karne notlarınızı girebilir ve hangi belgeyi alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre takdir teşekkür hesaplama işlemi, liseye göre farklılık gösterebilecek.

İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar "Teşekkür", 85.00 puan ve yukarı olanlar "Takdir" belgesi ile ödüllendirilmektedir.

#Takdir teşekkür hesaplama
#Teşekkür hesaplama
#Takdir hesaplama
3 yıl önce