|

3 boyutlu yaya geçidi fikri 10 yaşında bir çocuğa ait

Araçların kendiliğinden yavaşlamasını sağlayan 3 boyutlu yaya geçidi fikrinin 10 yaşındaki bir kız çocuğuna ait olduğu anlaşıldı. Birçok kazanın önüne geçen bu fikir, Türkiye’de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerine kullanılıyor.

16:13 - 30/04/2019 Salı
Güncelleme: 16:16 - 30/04/2019 Salı
Yeni Şafak
3 boyutlu yaya geçitleri şoförlerin kendiliğinden yavaşlamasına neden oluyor.
3 boyutlu yaya geçitleri şoförlerin kendiliğinden yavaşlamasına neden oluyor.

3 boyutlu yaya geçitleri son dönem de oldukça sık kullanılmaya başladı. Trafikte hızlı giden çoğu şoförü tedirgin eden 3 boyutlu yaya geçidi, yaşanması muhtemel kazaların önüne geçiyor.


10 yaşında bir kız çocuğunun fikri imiş

Yaya geçitlerinin bulunduğu yerlerde araçların kendiliğinden yavaşlaması için kullanılan 3 boyutlu yaya geçitleri, Isa adında 10 yaşındaki bir kız çocuğunun fikri olduğu ortaua çıktı. Yaya geçidinde araçların yavaşlamadığını fark eden Isa, bu fikir sayesinde birçok kazanın önüne geçiyor.


Özellikle kaza yaşanması muhtemel noktalarda kullanılan 3 boyutlu yaya geçitleri, şoförlerin yolun ortasında bir cisim olduğunu sanmalarına neden oluyor. Bu nedenden yavaşlamaya niyeti olmayan şoförler dahi yolun ortasında bir cisim olmadığını anlayana kadar kendiliğinde hızını düşürmüş oluyor.

Basit ve herhangi bir ek maliyete neden olmayan bu 3 boyutlu yaya geçitleri Türkiye’de dahil dünyanın birçok yerinde aktif olarak kullanılıyor.

#3 boyutlu yaya geçidi
#Trafik
#Kaza
5 yıl önce