|

476 beygir gücündeki 2019 Cayenne E-Hybrid

Porsche Cayenne ailesinin en güçlüsüne merhaba deyin: Toplamda 476 beygir gücündeki 2019 Cayenne E-Hybrid.

Yeni Şafak
10:45 - 3/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:59 - 3/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cayenne E-Hybrid, 0’dan 100 km/h hıza sadece 4.2 saniyede ulaşıyor.
Cayenne E-Hybrid, 0’dan 100 km/h hıza sadece 4.2 saniyede ulaşıyor.

SUV sınıfının en iddialı modellerinden olan Porsche Cayenne, e-hybrid teknolojisi ile gücüne güç katmaya geliyor. Resmi olarak tanıtımı gerçekleştirilen modelin, önümüzdeki yıl satışa çıkması planlanıyor.

Porsche’nin Türkiye web sayfasında da görücüye çıkan Cayenne E-Hybrid ile birlikte Cayenne, Cayenne S ve Cayenne Turbo olarak 4 farklı Cayenne modeli ile karşılaşmak artık mümkün.


En güçlü E-Hybrid SUV

Yeni Porsche Cayenne E-Hybrid, 3.0 litrelik turboşarjlı V6 motordan gücünü alıyor. Bu üniteye 340 beygir eşlik ediyor. Ayrıca 136 beygir gücündeki elektrikli motor ile birleştiği zaman, ortaya 700 Nm gibi muazzem bir tork seviyesi çıkıyor. Bu gücüyle rakipleri arasındaki en performanslı SUV oluyor.


0’dan 100’e 4.2 saniye

Gücünün hakkını veren Cayenne E-Hybrid, 0’dan 100 km/h hıza sadece 4.2 saniyede ulaşıyor. Elektriktli motorun ulabildiği maksimum hız 135 km.


  • Rakiplerinin hızlanma süresi baktığımız zaman:
  • Audi Q7 e-tron: 6.2 saniye
  • Mercedes GLE500e: 5.2 saniye
  • Range Rover Sport Hybrid: 6.7 saniye
  • BMW X5 xDrive40e: 6.5 saniye

Dış görünüm

LED farlar, opsiyonel olarak LED Matrix Beam fonksiyonlarını içeriyor. Cayenne için ilk defa 22 inç’e kadar boyut seçenekleriyle sunulan yeni jantlar ve arkada 315 mm’ye kadar karma lastikler de sunuluyor. Bunlar, genel sportif izlenimi daha da güçlendiren diğer detaylar.


Aracın arka tasarım kısmı tamamen yenilendi. Tüm arka kısım boyunca uzanan ve yeni ışık şeridi, anında dikkat çekiyor. Arka lambalarda, son derece hassas ve en yeni LED teknolojisi ve farların tasarım konsepti kullanılıyor. Bağımsız aydınlatma bileşenleri, üç boyutlu bir görünüşleriyle ayırt edilebiliyor.


İç mekan

Porsche’nin geleneksel analog devir göstergesinin sağında ve solunda, sanal göstergeleri, haritaları ve gerekli diğer bilgileri görüntüleyen iki yüksek çözünürlükte ekran bulunuyor.


Opsiyonel olarak sunulan renkli ortam aydınlatması, Cayenne serisinde yeni bir özellik ve iç mekanı akıllı ışık vurgularıyla zenginleştiriyor.

Aracın Türkiye fiyatı şimdilik belli değil. Fakat Amerika'da 79.900$'lık fiyat etiketine sahip olacak.

#Porsche Cayenne e-hybrid
#porsche cayenne
#porsche
6 yıl önce