|

9 kameralı telefon piyasayı altüst etmeye geliyor

Light isimli firma, 64 megapiksel çözünürlük sunan 9 kameralı telefonunu duyurdu. Cihazın bu yıl sonuna doğru piyasaya çıkacağı ve fiyatının 2 bin doların üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Yeni Şafak
10:05 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:17 - 2/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Görünümüyle kompakt fotoğraf makinesini andıran telefon, Huawei P20 Pro'nun en büyük rakibi olacak gibi gözüküyor.
Görünümüyle kompakt fotoğraf makinesini andıran telefon, Huawei P20 Pro'nun en büyük rakibi olacak gibi gözüküyor.

İlk olarak 2015 yılında duyurduğu 16 kameraya sahip akıllı telefon modeliyle gündeme gelen Light isimli firma, yıl sonuna doğru piyasaya çıkaracağı 9 kameraya sahip telefon modeliyle tekrar gündeme geldi. Daha önce ürettiği her biri 13 megapiksel çözünürlük sunan 16 tane ayrı kamera modülüne sahip telefona beklediği ilgiyi göremeyen firma, bu kez iddialı geliyor.

Birden fazla prototipi geliştirilen modelin, 9 kamera ile tam 64 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebileceği belirtiliyor. Bu oldukça yüksek çözünürlüğe çekilen farklı fotoğrafların birleştirilmesiyle çıkılacağı söylenirken, temelin model üzerine kurulacağı söyleniyor. Bu da piyasadaki en iyi fotoğraf kalitesine sahip modelin yolda olduğunu gösteriyor.


2015 yılında ürettiği prototip modeliyle beklediği ilgili göremeyen Light, düşük ışık koşullarında DSLR performansı sunması beklenen yeni telefonun teknik özellikleri şu an için belli değil. Önümüzdeki aylarda telefona dair her şey gün yüzüne çıkacak.

#Light
#9 kamera
#Huawei P20 Pro
6 yıl önce