|

9 milyon yıllık zürafa fosili bulundu

Kayseri'nin mağara ve yeraltı şehirlerinin envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu, 9 milyon yıllık zürafa fosili buldu. Ayrıca zürafa fosilinin bulunduğu alanda gergedan, mamut gibi pek çok hayvan fosiline de rastlandı.

Yeni Şafak
14:19 - 11/10/2016 Salı
Güncelleme: 11:20 - 11/10/2016 Salı
AA
Kayseri'de 9 milyon yıllık zürafa fosili bulundu.
Kayseri'de 9 milyon yıllık zürafa fosili bulundu.

Kayseri'nin mağara ve yeraltı şehirlerinin envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu, 9 milyon yıllık zürafa fosili buldu.



ÇEKÜL Vakfının desteği ile Kayseri'deki mağaraları ve yer altı şehirlerini fotoğraflayarak envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.



Grup başkanı Ali Murat Yamaç, büyükşehir belediyesinin de katkılarıyla kentin yer altı yapılarını keşfettiklerini söyledi.



Çalışmalara şehir merkezinin yakınlarından başladıklarını ve iki yıldır sürdürdüklerini anlatan Yamaç, mağaraların envanterini çıkarırken sürpriz bir fosille karşılaştıklarını belirtti.



Yapılan araştırmalar sonucu fosilin 9 milyon yıllık bir zürafaya ait olduğunun belirlendiğini anlatan Yamaç, bunun bulunduğu alanda gergedan, mamut gibi pek çok hayvanın fosiline de rastladıklarını kaydetti.



#Fosil
#Obruk Mağara Araştırma Grubu
#Ali Murat Yamaç
#Zürafa fosili
8 yıl önce