|

Akıllı çamaşır mandalı!

Çamaşırı astıktan sonra yağmur yağmasından (haklı olarak) nefret edenlere gelsin!

Yeni Şafak ve
19:58 - 19/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Teknolojinin her alanda çok ilerlediğini biliyoruz. Akıllı telefonlar, akıllı ev aletleri, akıllı otomobiller derken günlük yaşantımızdaki hemen her şey akıllanmaya başladı. Ama günün birinde çamaşır mandallarının bile akıllı özelliklere sahip olacağı aklımıza gelmezdi (tıpkı geçtiğimiz haftalarda haberini yaptığımız akıllı şemsiye gibi).





Internet of Things'in (nesnelerin interneti) ne olduğunu biliyoruz. Bu sistem, internete bağlı akıllı cihazların arasında bağlantı kurarak, daha kolay ve pratik bir yaşam sunuyor. Örneğin kapı zilinizin evin internetine bağlandığını düşünün. Zil çaldığında kameradaki görüntü akıllı telefonunuza aktarılıyor ve kapıda kimin olduğunu görebiliyorsunuz. Siz evde yokken kapınızı kimin çaldığını da bu sayede görebiliyorsunuz. Neyse lafı fazla uzatmadan yeni icada geçelim biz. Zaten akıllı ziller hali hazırda satılmakta.



Avustralyalı deterjan firması OMO da, nesnelerin interneti furyasına 'peggy' isimli akıllı mandalla

.





Yukarıdaki videoda gördüğümüz gibi çamaşırları astıktan sonra son olarak Peggy'yi bir kıyafetin üzerine tutturuyoruz. Böylece gönül rahatlığıyla çamaşırları kurumaya bırakabiliyoruz. Zira Peggy, olası bir yağmur durumunda akıllı telefonunuza uyarı göndererek çamaşırları toplamanızı öneriyor.



Akıllı mandal Peggy'nin marifeti bununla da sınırlı değil. Üzerinde Wi-fi modülü ile ışık, ısı ve nem sensörleri bulunan alet, havanın durumuna göre çamaşırları yıkamanız gereken en doğru zamanı da size uyarı olarak bildiriyor. Ayrıca yine havanın durumuna göre çamaşırların tahmini kuruma süresini size bildiriyor.



Henüz test aşamasında olan proje esasında OMO'nun PR çalışması gibi duruyor. Zira akıllı telefonlarımızda hava durumuyla alakalı sınırsız sayıda uygulama bulunuyor. Yağmur yağacağı zaman uyarı verenler de buna dahil. Yani aslında bu akıllı mandal, günlük yaşantıda kullanmak için fazlasıyla lüks duruyor. Ünlü deterjan firması burada, interaktif anlamda çalışma yaparak farklı bir reklam taktiği uygulamış gibi görünüyor…



#peggy
#akıllı mandal
#internet of things
#nesnelerin interneti
8 yıl önce