|

Amazon dev rüzgâr türbini çiftliği kuruyor

İlk kurulan alışveriş sitelerinden biri olan dünyaca ünlü amazon.com, Teksas’da kuracağı rüzgâr türbini çiftliği ile kendi enerjisini üretecek.

Yeni Şafak
15:41 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:40 - 21/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Dev şirketler kendi enerjilerini kendileri üretmeye başlıyor. Amazon.com da bunlardan biri.
Dev şirketler kendi enerjilerini kendileri üretmeye başlıyor. Amazon.com da bunlardan biri.

Dünyanın en yaygın alışveriş sitelerinden olan Amazon.com'un resmi blog sayfasında yayınlanan

2017 yılının sonuna doğru açılacak çiftlikte enerji üretilmesi hedefleniyor. Ortalama 90 bin evi 1 yıl boyunca aydınlatmaya yetecek miktarda (1.000.000 MW) enerjinin üretileceği çiftlik, şirketin bugüne kadar yaptığı en büyük yenilenebilir enerji projesi olacak.





Amazon.com tarafından yayınlanan blog yazısında, şirketin hali hazırda kendi bulut bilişim şirketi AWS için Indiana, North Carolina, Ohio ve Virginia'da rüzgâr çiftlikleri olduğuna da değinildi. Amazon Web Services alt yapısının %25 i yenilebilir enerjiden faydalanırken yeni projelerde daha da güçlendirilmiş olacak.

Teksas eyaletinin batı kesiminde yer alan Scurry County bölgesinde kurulacak rüzgâr türbini çiftliğinde Boeing 747 kanat açıklığının iki katı çapa sahip 100 den fazla türbinin kurulması planlanıyor.


Dev şirketler yenilebilir enerjiye yatırım yapıyor


Amazon.com gibi birçok dev şirkette yenilebilir enerjiye yatırım yapmaya devam ediyor.

Facebook'un İrlanda'da kuracağı yeni veri merkezinin tamamen rüzgâr enerjisi ile çalışacağı açıklanmıştı. Teknoloji devi Apple'ın güneş enerjisi çiftlikleri kurulmaya başlandı. Microsoft ve Google'da rüzgâr enerjisine yatırım yapan diğer büyük şirketler. Amazon.com'un yeni projesi ilerleyen dönemde diğer yenilebilir projeleri ile birleştirilecek ve AWS tamamen yenilebilir enerji ile yoluna devam edecek. Amazon.com'un yenilebilir enerji konusunda 5 projesi daha bulunuyor. Şirket blog yazısında yeni projesi hakkında '

heyecan duyuyoruz'

ifadelerini kullandı.




#amazon.com
#amazon
#yenilebilir enerji
#teksas
8 yıl önce