|

Android Q Beta versiyonu daha fazla model için yayınlanacak

Android kullanıcılarını sevindirecek yeni bir gelişme Google tarafından paylaşıldı. Android Q Beta versiyonu geçtiğimiz yıla oranla daha fazla model için yayınlanacak. Önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Google I/0 2019 etkinliğiyle tanıtılması beklenen Android Q’nun beta sürümü sürprizlerle gelecek.

Yeni Şafak
11:08 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 11:13 - 11/03/2019 Pazartesi
Diğer
Android Q güncellemesi birçok yeni özellikle ve daha fazla amiral gemisi için yayınlanacak.
Android Q güncellemesi birçok yeni özellikle ve daha fazla amiral gemisi için yayınlanacak.

Android Q güncellemesi kısa bir süre sonra Google I/0 2019 etkinliğiyle tanıtılacak. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Android 9.0 Pie versiyonu Pixel serisi, Essential PH-1, Nokia 7, OnePlus 6, Oppo R15, Xiaomi Mi MIX2 gibi cihazlar için direkt olarak dağıtılmıştı. Bu hamleyle çoğu Android kullanıcısı hiç beklemeden yeni sürüme geçmişti.

Google resmi bir açıklama yaparak Android Q’nun geçtiğimiz yıla oranla çok daha fazla cihaza sunulacağını belirtti. Yeni çıkan amiral gemilerini satın alan kullanıcılar yeni Android versiyonunu beklemeden indirebilecek.

Android Q yenilikleri

Android 10.0 yani Android Q’nun birçok yenilikle kullanıcılara sunulması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl performans iyileştirmelerine ağırlık veren Android platformu yeni versiyonlar FaceID benzeri bir yüz tanıma sistemini yerleşik olarak destekleyecek. Bu da kullanıcıları güvenlik ve gizlilik konusunda memnun edecek bir detay diyebiliriz.

Uygulamaların kamera, mikrofon veya konum bilgisi işletim sisteminin bildirim çubuğunda görülebilecek. Ayrıca verilen izinlerin sadece uygulama açıkken çalışması ayarı gelecek. Uygulama izinlerini daha basit bir ekrandan kontrol edebileceğiz.

#Google
#Android
#akıllı telefon
5 yıl önce