|

Apple Madalyonu Kısım II: Nereden nereye?

1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket olan Apple'ın başarı serüvenini iki kısım halinde yayınlıyoruz. Dün yayınlanan I. Kısmın ardından işte karşınızda Apple Madalyonu Kısım II!

Yeni Şafak
16:44 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 16:55 - 5/08/2018 Pazar
Diğer
Apple 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.
Apple 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

Apple, Perşembe günü öğlen saatlerinde 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu. Böylece aslında bu tarihi rekor için yarışan diğer teknoloji devlerini geride bıraktı. Bu başarı elbette tam 21 yıl önce Apple iflasın eşiğindeyken hayal dahi edilemezdi. Çünkü o dönemde piyasadaki hisse senetleri 1 doların bile altında seyrediyordu. Peki ama Apple bugünlere nasıl ulaştı? Birçok farklı zorlu süreçten geçen dev şirketin kilometre taşlarını bir araya getirdik.

Dev şirketlerin ulaştıkları dev rakamlar!


Apple, birkaç gün önce 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu. Evet; 1 trilyon dolar müthiş bir rakam ve hem Apple hem de diğer şirketler için tam anlamıyla bir kilometre taşı. Ancak bugüne kadar US Steel Corporatio, General Motors, IBM ve Microsoft da önemli rakamlarla çok sık gündeme geldi. İşte rakamsal bazda bu şirketlerin elde ettiği başarılar!

Haberin devamını
adresinden okuyabilirsiniz.
#Apple
#En değeli şirket
#Rekor
6 yıl önce