|

Apple ve Volkswagen sürücüsüz otomobil üretecek

Apple’ın uzun süredir sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerine çalışmalar yaptığı biliniyor. Teknoloji devinin kendi aracını üretmek yerine Volkswagen ile anlaştığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:33 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:37 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Apple ve Volkswagen'in anlaştığı ortaya çıktı.
Apple ve Volkswagen'in anlaştığı ortaya çıktı.

Apple, son yıllarda otonom sürüş ve otomotiv sektörüne yönelik araştırmalarla uğraşıyor. Teknoloji devinin bu araştırmaların sonucunda kendi otomobilini mi üreteceği yoksa ürettiği teknolojiyi bir otomobil firmasıyla mı uygulayacağı merak konusuydu. İşte bu soruların cevabı ortaya belli oldu diyebiliriz çünkü Apple, Volkswagen ile sürücüsüz otomobiller için çalışmalara başladı.

Şimdilik iki şirketin tam olarak planı belli değil ancak tahminlere göre Apple’ın araç teknolojisini üreteceği ve Volkswagen’in bu teknolojiye uygun bir araç üreteceği düşünülüyor. The New York Times’ın haberine göre, Apple ile otomobil anlaşması için birçok firma teklifler sunmuş fakat kazanan Volkswagen olmuş.

Apple’ın teknolojilerinin yer alacağı araç modeli de kısmen belli oldu. Otonom sürüş özelliği T6 Transporter‘ın yeni modelinde yer alacak. Burada tek net olmayan bilgi, Apple’ın bu iş için ne kadar yatırım yaptığı. Diğer taraftan şu an test aşamasında olan ve teknolojileri Apple tarafından sağlanmış 50’nin üzerinde otomobil olduğu söyleniyor.

#Apple
#Otonom sürüş
#Otomobil
#Volkswagen
6 yıl önce
default-profile-img