|

Apple’dan İran’a büyük yaptırım

Dünyanın öncü telefon üreticilerinden biri olan Apple’da, İran’a yaptırım uygulama kararı aldı. Geçtiğimiz hafta İranlı geliştiricilere ait popüler iOS uygulamalarını AppStore'dan kaldıran teknoloji devi, İranlı iPhone kullanıcılarını adeta akılsız cihaz kullanmaya mahkum etti.

Yeni Şafak
12:06 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 12:10 - 27/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
ABD'li teknoloji devi Apple, aldığı karar ile İranlı iPhone kullanıcılarını adeta akılsız cihaz kullanmaya mahkum etti.
ABD'li teknoloji devi Apple, aldığı karar ile İranlı iPhone kullanıcılarını adeta akılsız cihaz kullanmaya mahkum etti.

Dünyanın öncü telefon üreticilerinden biri olan Apple, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir süredir İran'a uyguladığı yaptırımlar nedeniyle cihaz satışı gerçekleştiremiyordu. ABD’nin aldığı bu kararı destekleyici bir karada yine ABD’li teknoloji devi Apple’dan geldi.

Ülke genelinde resmi satışlar gerçekleştirilmemesine rağmen İran halkının yüzde 11’inin iPhone kullandığı biliniyor. Apple’ın aldığı son karar ise bu yüzde 11’lik kullanıcının cihazlarını da adeta sıradan bir telefona dönüştürüyor.

Şöyle ki Apple geçtiğimiz hafta İranlı geliştiricilere ait popüler iOS uygulamalarını AppStore'dan kaldırdı. Olaya ilişkin İran Telekomünikasyon Bakanı Muhammed Cavad Azari Jahromi Twitter'dan açıklama yaptı. Muhammed Cavad Azari Jahromi yaptığı açıklamada ise şunları dile getirdi:



  • "Müşteri haklarına saygı duymak, Apple’ın bugüne kadar uymadığı bir ilkedir. Uygulamaların ihmalini yasal olarak takip edeceğiz."
#Apple
#İran
#iPhone
7 yıl önce