|

Araba kullanırken artık Pokemonlar gözükmeyecek

Dünyayı kasıp kavuran Pokemon Go oyununda araç kullanarak Pokemon arayışına girenler, trafiği tehlikeye atabiliyordu. Oyunun yapımcıları yeni güncelleme ile araba kullanırken oyunda pokemon ortaya çıkmayacağı açıkladı.

Yeni Şafak
11:33 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:34 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Pokemon Go oyununda yeni pokemonlar bulmak için gezmeniz, dolaşmanız gerekiyor

. Bunun için bazı oyuncuların araba kullanarak gezintiye çıkması ve pokemon avlamaya çalışması, trafikte sıkıntılara ve kazalara neden olabiliyordu.

Oyunun geliştiricileri getirdiği yeni güncelleme ile 48 kilometreden daha hızlı ilerleyen oyunculara Pokemon göstermeyecek.

Yani bu şu demek: araçla hareket ediyorsanız, pokemonlar ortaya çıkmayacak. Pokemon Go nedeniyle yaşanan kazaların basına yansıması sonrası böyle bir önlem almamak ilerisi için büyük sıkıntılar yaşatabilirdi.



Oyunun geliştiricisi Niantic tarafından getirilecek son güncelleme ile 48 kilometreden daha hızlı ilerliyorsanız çevrenizde hiç Pokemon gözükmeyecek.

Daha öncesinde çok hızlı ilerlediğinizde “ben bi yolcuyum” seçeneğini işaretleyebiliyor, pokemon avlamaya devam edebiliyordunuz. Kendi hayatını bile düşünmeyen oyun bağımlısı kullanıcılar tarafından kazalar ortaya çıkabiliyordu. Bu 'sorumsuz' oyuncular yüzünden bu seçenekte kaldırıldı. Toplu taşıma araçları veya kişisel arabanızda ilerlerken artık Pokemon Go aktif olarak kullanılamayacak. Genel itibariyle etkili bir karar olan bu yeni güncelleme ile artık hem oyun oynayıp hem de araba kullanan bir oyuncunun okula çarpması gibi olaylarla karşılaşmayacağız.

Yine de uzmanların Pokemon Go oyununun aşırı bağımlılık yaptığını ve bunun ciddi bir rahatsızlık olduğunu belirttiklerini ekleyelim.


#Pokemon Go
#Pokemon
#Niantic
8 yıl önce