|

Asus Zenfone 3 Deluxe: Yepyeni bir tasarım!

Zenfone 2 ile büyük bir başarı elde eden Asus, halefi yola çıkardı!

Yeni Şafak ve
15:37 - 4/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Asus'un ülkemizde de oldukça başarılı satış adetlerine erişen Zenfone serisinin yeni neslinin ilk üyeleri görüntülendi.



Asus Zenfone 3 ve Zenfone 3 Deluxe ismi altında gelecek olan modellerin her ikisi de gördüğümüz kadarıyla alüminyum/cam karışık bir tasarıma sahip. Yani aynı Samsung'un Galaxy S6 nesliyle başlattığı gibi ön ve arka cam kenar bantlar ise alüminyum alaşımdan. Ekran camlarının 2.5D olduğunun da altını çizelim. Yani ekran camıyla yan bantlar birbiriyle iç içe ki bunun bize pratikteki faydası daha kolay bir tutuş sağlaması. Tabii estetik açıdan da daha şık bir görünüm arz ediyorlar.





Küçük kardeşte selefinin tuş yapısını koruyan Asus, fiziksel bir ana ekran tuşuna yer vermeyip, kapasitif tuşlarla devam ederken, Deluxe takısıyla gelen modelde ise ana ekran tuşu yer alıyor. Burada da tasarım Galaxy S neslinden izler taşıyor gördüğümüz üzere.





Bunların haricinde her iki kardeşin de ön kamerası LED flaşla desteklenirken, bağlantı ayağında yeni nesil C Tipi USB'ye yer verilmiş. Arka kameraları ise çift ton LED flaş ve lazer oto. odaklanma modülüyle desteklenmiş. Zenfone 3'ün arkasında kameranın altında parmak izi okuyucusu da var. Deluxe olanda kuvvetle muhtemel ana ekran tuşunun altına gömülü olsa gerek.





Henüz kesinleşmiş değil ancak bu yılın başında sızan test sonuçlarından hareketle, Zenfone 3'ün 5.5-inç'lik (1929x1980) bir ekrana ve Snapdragon 650 yongasetiyle 3GB RAM/32GB ROM'a sahip olması bekleniyor. Kameralar ise arka ve ön için sırasıyla 12 ve 8MP çözünürlüğünde. Deluxe'ün detayları ise belirsiz ama takısından hareketle daha iyi olacağı kesin.



Her iki modelin de bu yılki Computex 2016 Fuarı (31 Mayıs-4 Haziran) ile birlikte tanıtılması

.


#asus
#asus zenfone 3
#asus Zenfone 3 Deluxe
8 yıl önce